A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662442.1593.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: „Dupa ce „tehnocratii” il vor da afara pe Arafat, sa ne fereasca Dumnezeu de prima situatie de urgenta”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
25-03-2016, ora 12:01

Ponta: „Dupa ce „tehnocratii” il vor da afara pe Arafat, sa ne fereasca Dumnezeu de prima situatie de urgenta”

Articol de Madalina Irimia
Fostul premier Victor Ponta isi exprima sustinerea fata de secretarul de stat in MAI Raed Arafat, mentionand ca in tragedia de la Colectiv, SMURD si fondatorul acestei institutii au facut "ce era omeneste posibil", dar in loc sa li se multumeasca, sunt acuzati "de toate prostiile".

"Dincolo de antipatia pe care a generat-o Raed Arafat (prin faptul ca i-a rezistat lui Basescu in 2012, pentru ca afecteaza diverse interese private, pentru ca are propriile greseli si incapatanari) as vrea sa transmit romanilor care inca gandesc cu mintea lor urmatoarele: SMURD — (al carui principal fondator si promotor este Raed Arafat) este una din putinele institutii din Romania care functioneaza la standarde internationale, singura institutie apreciata unanim in lume si la care state straine extrem de bogate si avansate se raporteaza ca si reper de profesionalism si eficienta", a scris Ponta, joi, pe Facebook.

El spune ca in cei aproape patru ani de guvernare a sprijinit neconditionat activitatea SMURD si pe Raed Arafat personal. ''ii apreciez si am vazut de multe ori cat de important este un sistem de interventii in situatii de urgenta intr-o societate moderna''.

''Si in tragedia de la 'Colectiv' (...), si in fiecare minut din cele 24 de ore din cele 365 de zile ale anului Arafat si SMURD au facut ceea ce era omeneste posibil sa salveze vieti (opinie exprimata public de toti expertii internationali care au analizat situatia) — si pentru asta, in stilul clasic Romaniei de azi, in loc sa le multumim ii murdarim si acuzam de toate prostiile. Dupa ce "tehnocratii" (...) il vor da afara pe Arafat sa ne fereasca Dumnezeu de prima situatie de urgenta (...) pregatiti-va pentru ce e mai rau!", mai scrie fostul premier.

In context, Ponta face referire si la situatia ANAF, institutie in cazul careia sustine ca se incearca "decapitarea". "Un exemplu similar — dupa ce anul trecut ANAF a adus un plus de 2,5 miliarde de Euro la buget (de unde am scazut TVA si am marit salariile si pensiile), anul acesta marea grija era "decapitarea" ANAF — primul rezultat se vede in incasarile pe luna februarie, cu un minus deja de 600 milioane de RON!", arata Ponta.

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, a declarat ca dupa redactarea raportului Corpului de control al premierului privind interventia la clubul Colectiv se vor opera mai multe schimbari de procedura dar si legislative.

''E clar ca e nevoie de modificari procedurale, dincolo de orice altceva, si s-ar putea sa fie nevoie de modificari legislative si aceste lucruri vor fi evaluate in perioada imediat urmatoare. Aceste rapoarte nu duc la vinovatii personale. (...) Daca schimbarile procedurale vor indica schimbari si de competente se poate lua in calcul si acest lucru", a explicat Suciu, miercuri, intr-un briefing la Palatul Victoria.

Referitor la existenta unei discutii intre premierul Dacian Ciolos si seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Raed Arafat, dupa aparitia raportului, Suciu a sustinut ca cei doi au discutat despre Colectiv "nu dupa raport" si ca o vor face si in perioada urmatoare.

Interventia de urgenta in urma incendiului de la clubul Colectiv, din seara de 30 octombrie 2015, a fost in mare parte o actiune necoordonata, cu elemente de improvizatie a autoritatilor, se arata intr-o sinteza a raportului Corpului de control al premierului. Potrivit documentului, absenta coordonarii a fost generata in principal de: "lipsa de exercitii in caz de urgente majore, neconcordante in legislatie si baza materiala deficitara". In plus, autoritatile nu ar fi declansat imediat Planul Rosu de Interventie, iar cand a fost declansat acest lucru nu a fost comunicat tuturor institutiilor responsabile.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii