A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727661704.9872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: „Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi, si la propriu si la figurat, sa calce pe cadavre”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-12-2015, ora 08:26

Ponta: „Cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi, si la propriu si la figurat, sa calce pe cadavre”

Articol de Madalina Irimia
Fostul premier Victor Ponta a vorbit, marti, intr-un interviu acordat presei locale, despre demisia sa din functia de sef al Guvernului. Acesta a spus ca "era momentul" sa demisioneze si acuza ca "cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi, si la propriu si la figurat, sa calce pe cadavre".

Victor Ponta a acordat, marti, primul interviu de la demisia din functia de premier. Acesta a marturisit ca nu merita "sa tii de o functie calcand peste cadavre", referindu-se declaratiile facute dupa incendiul din clubul Colectiv.

"O sa regret tot timpul faptul ca anumite proiecte nu le-am terminat, ca altele nu le-am facut mai bine. Dar nu, atunci era momentul in care trebuia sa demisionez. Din multe motive, dar unul singur pe care il pot rezuma intr-o fraza care nu a fost rostita de mine, ci de altcineva. A spus asa: "A trebuit sa moara oameni, ca sa schimbam Guvernul asta".

Eu atunci stiam ca cei care doreau schimbarea Guvernului erau dispusi, si la propriu si la figurat, sa calce pe cadavre. Sunt un om care a fost construit altfel si nu cred ca merita sa tii de o functie calcand peste cadavre. Altii au considerat ca merita lucrul asta. si, repet, gandindu-ma si la cei care au avut incredere, care m-au sprijint, era momentul potrivit", a declarat Victor Ponta, la Targu-Jiu.

Acesta a fost intrebat despre asteptarile sale de la anul 2106, tinand cont ca este un an electoral, si a afirmat ca vrea sa traiasca intr-o tara in care sa nu mai auda niciodata faptul ca "a fost nevoie sa moara oameni ca sa schimbam un guvern".

"Nu vreau sa ma refer la anul electoral foarte mult, ca nu e neaparat o miza personala, asteptarile mele sunt de a incerca sa fim mai putin dezbinati si sa ne lasam mai greu pacaliti de diverse scheme si strategii de pacalit oamenii. (...) Nu vreau sa fie considerat un atac la adresa cuiva, dar as vrea sa traiesc intr-o tara in care sa nu mai aud niciodata o enormitate de genul 'a fost nevoie sa moara oameni ca sa schimbam un guvern'. Nu am auzit niciodata in politica ceva mai urat de atat si nu as vrea sa mai traiesc intr-o tara in care asa ceva se considera normal. Vreau sa inteleaga totusi oamenii cum am ajuns sa renunt la o functie importanta, care ti-a fost data prin votul oamenilor: nu e o decizie usoara, dar, repet, spre deosebire de altii, nu sunt dispus sa calc pe cadavre ca sa obtin o functie sau ca sa obtin puterea. Nu am fost niciodata si nici nu voi fi vreodata, poate ca e un punct slab al meu ca politician, dar cred ca e un punct tare ca om", a mai spus Ponta.

Intrebat ce parere are despre faptul ca sunt voci care afirma ca si-a asumat ceva cu care nu avea nicio legatura, Ponta a raspuns: "Sunt momente in care trebuie sa-ti asumi ceva ce n-ai facut, bineinteles".

Totodata, el a fost intrebat daca i se pare corect ca oamenii care trebuiau sa-si asume o vina nu au facut-o.

"Nu, este extrem de incorect sa folosesti moartea unor oameni pentru interese politice si de putere, mi se pare extrem de incorect", a aratat el.

Fostul premier a adaugat ca, daca se vor mai intampla astfel de tragedii, ar trebui sa nu fie folosite, "cinic", in scop politic.

Fostul premier a mai spus, marti, ca depunerea demisiei din functia de prim-ministru nu a fost un lucru placut sau care l-a bucurat, dar "important e ce lasi in urma".

"Nu pot sa spun ca a fost un lucru placut sau un lucru care m-a bucurat, dar, in viata, important e ce lasi in urma si eu cred ca oamenii pot sa aprecieze si ceea ce am facut si ceea ce n-am reusit sa facem", a afirmat Ponta, intrebat cat de greu i-a fost sa isi depuna demisia din functia de prim-ministru.

Chestionat si daca s-a consultat cu cineva inainte de a lua aceasta decizie, fostul premier a raspuns: "Da, dar o sa va povestesc la momentul oportun".

Fostul premier Victor Ponta a anuntat, tot marti, ca va candida pentru un nou mandat de parlamentar la alegerile din anul 2016 daca va fi pus pe lista, afirmand ca proiectul sau este "intotdeauna alaturi de PSD Gorj".

"Daca ma pun pe lista, da. in 2016, imi doresc sa fim sanatosi si toate lucrurile bune pe care le-am facut in anii acestia sa continue, ca nu trebuie facut nimic altceva decat sa nu stricam ce s-a inceput. Proiectul meu este intotdeauna alaturi de PSD Gorj. Daca ei ma vor (cei de la Gorj — n.r.), eu ii vreau, toata lumea e multumita", a precizat Victor Ponta, intrebat de jurnalisti daca va candida la alegerile parlamentare.

Premierul Victor Ponta a anuntat in data de 4 noiembrie, la Palatul Victoria, ca isi depune mandatul de la conducerea Guvernului. "Sper ca depunerea mandatului meu si al Guvernului sa satisfaca asteptarile celor care au protestat si sa revenim cat mai rapid la ratiune si la solutii rationale pentru ceea ce e de facut in Romania. Am obtinut, cu greu, in ultimii ani rezultate economice, sociale remarcabile si, daca avem o perioada lunga de instabilitate, de tulburari sociale si politice, putem sa pierdem tot si sa ne intoarcem la momentul 2012", a declarat premierul.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii