A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727662271.0321.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ponta: „Am fost santajat de un patron de media; mi-a cerut sa nu plateasca taxe si impozite”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-09-2014, ora 11:02

Ponta: „Am fost santajat de un patron de media; mi-a cerut sa nu plateasca taxe si impozite”

Articol de Madalina Irimia
Premierul Victor Ponta a declarat, marti, ca a fost "santajat" de un patron de media, care i-ar fi spus ca "il face presedinte" cu conditia ca el sa fie scutit de taxe si impozite. La intrebarile jurnalistilor, Ponta a precizat ca este vorba de Adrian Sarbu.

"Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost santajat de un patron de media care mi-a spus ca el i-a facut pe toti presedinti pana acum si daca vreau sa ma faca si pe mine presedinte, dar sa nu-l pun sa plateasca taxe si impozite. Cand i-am spus ca nu ma intereseaza oferta sa si ca as vrea sa plateasca taxe si impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presa. Ramane un singur lucru: tot va plati taxe si impozite. Daca nu, sigur, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care ii cere sa-si plateasca taxe si impozite, au loc", a spus Victor Ponta, in cadrul unei conferinte privind libertatea presei, influenta politicului asupra mass-media si coruptia, organizata marti, la Palatul Parlamentului, de South East Europe Media Organisation (SEEMO).

Intrebat daca, urmare a acestui episod, a sesizat justitia, Ponta a raspuns: "Cand domnul Sarbu mi-a spus ca toti au iesit presedinti in Romania numai cu sprijinul lui, mie nu mi se pare un lucru penal, mi se pare un lucru de ruptura de realitate".

El a precizat ca nici politicienii nu trebuie sa faca presiuni asupra mass-media, nici patronii de media nu trebuie sa faca presiuni.

Premierul a aratat ca in ceea ce priveste plata taxelor si impozitelor, mass-media trebuie sa fie un exemplu, apreciind ca aceasta nu poate critica oameni politici sau din societate pentru ca nu isi respecta obligatiile legale, atata vreme cat nici ea nu o face.

"Cum poti sa critici un guvern ca nu foloseste bine taxele si impozitele, daca tu nu le platesti? Sigur ca trebuie discutat in ce masura statul sprijina o dezvoltare a mass-mediei, indiferent de resursele financiare, dar cred ca nimeni dintre jurnalistii corecti, nimeni dintre investitorii corecti nu a cerut vreodata sa nu plateasca taxe si impozite ca mod de dezvoltare a relatiei dintre mass-media si politic", a conchis Ponta.

Premierul Victor Ponta declara in luna iulie a acestui an ca nici Adrian Duicu, nici Petre Toba nu au fost la el in birou, in schimb a fost Adrian Sarbu care i-a spus ca are un control de la ANAF si i-a cerut sa il opreasca, dar i-a transmis ca nu poate face acest lucru.

El spunea tot atunci ca nu crede ca exista moguli buni si moguli rai in presa, ci doar proprietari de presa care respecta legea, platindu-si taxele si impozitele, si altii care nu le achita. "Mai departe, alte fapte penale nu tin de Guvern, ce face fiecare patron de presa e treaba Justitiei. Stilul asta care s-a practicat multi ani in Romania, vrei sa-ti platesc taxe, ia sa vezi ca te cert un pic in trustul meu de presa, ia mai lasa-ma cu ANAF si incep sa te laud, e un lucru pe care nu l-am acceptat si nu il voi accepta cat timp sunt prim-ministru", mentiona premierul.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii