ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-11-2014, ora 12:23

Ponta, ATAC SOCANT: „Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un roman”

Articol de Madalina Irimia
Presedintele PSD, Victor Ponta, a lansat, astazi, un atac extrem de dur la adresa contracandidatului sau, liderul ACL, Klaus Iohannis. Premierul a apasat iarasi pe pedala nationalismului si xenofobiei, reamintind ca este roman si subliniind ca nu vrea sa primeasca "ordine de afara". Totodata, Ponta a facut referire la votul din diaspora, dar nu in termeni placuti, spunand ca nu vrea sa castige alegerile cu voturi "furate la Paris".

"Trebuie sa-i convingem pe cei care au votat cu un alt candidat din cei 12 care nu sunt in turul 2 sa fie alaturi de noi pentru ca noi ii putem reprezenta si pe alegatorii lui Tariceanu, si pe ai lui Melescanu, si pe ai lui Dan Diaconescu, Vadim Tudor. Din cate stiu, singurul candidat care nu a intrat in turul 2 si a anuntat foarte clar ca-l sprijina pe Iohannis este Zsolt Szilagyi, cel care vrea sa rupa Transilvania si sa o faca separat de Romania, ceea ce cred ca, de fapt, sprijinul lui nici nu l-as fi vrut, ca sa fiu sincer", a spus Victor Ponta, astazi, in cadrul unei videoconferinte cu liderii PSD din teritoriu.

In ceea ce priveste alegerile pentru Presedintie, liderul PSD a declarat ca isi doreste sa fie "un presedinte legitim".

"Stimati colegi, vreau sa mergem pana pe 16 sa le explicam romanilor ca eu vreau si pot sa fiu un presedinte legitim, nu care a castigat la 12 noaptea cu voturi furate la Paris", a declarat Ponta.

Mai mult, acesta a lansat un atac extrem de dur la adresa contracandidatului sau la Presedintie, Klaus Iohannis, pe care l-a catalogat ca fiind "un lucru".

"Cei care sunteti pe primele locuri, sa stiti ca se poate mai mult. Proiectul nostru este pentru toata Romania si este un proiect pentru oameni. Iohannis se adreseaza lucrurilor, eu ma adresez oamenilor, romanilor. Iohannis este un lucru, eu sunt un om, un roman, si vreau sa facem o tara pentru oameni, nu pentru lucruri. (...) Nu vreau sa primim din nou ordine din afara tarii, de la PPE si de la alti indivizi care si-au batut joc de Romania si in 2012 cum sa traim in Romania. stim singuri cum e mai bine. (...) Tot ceea ce a fost rau in regimul Basescu, Blaga, Anastase, Flutur, Falca, toti cei pe care i-ati vazut hidosi in sediul USL, acolo unde am protestat si am pus in functiune echipa politica care a dat jos regimului Basescu, i-ati vazut acolo in jurul lui Iohannis, in jurul lucrului pe care ei l-au facut, ca domnul Iohannis e un lucru, nu e un om politic, si sunt absolut convins ca pe 16 putem sa pornim pe un drum nou pentru Romania", a incheiat Ponta.

Tot astazi, coalitia de guvernare se va intalni la sediul central al PSD pentru discutii privind viitorul premier.

Cele mai mari sanse le are Calin Popescu Tariceanu si asta deoarece se pliaza perfect pe mesajul ”USL traieste” si poate fi o varianta de rezerva pentru liderii PNL care vor sa vina alaturi de Putere. De altfel, numele sau a fost pomenit chiar de Victor Ponta. Pe lista liderului PSD pentru Palatul Victoria se afla, insa, si George Maior.

Sursa: realitatea.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii