A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719815010.4571.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Politistii moldoveni primesc tablete si telefoane „made in China”: „Ar fi hazliu sa nu poti folosi tableta.”
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-11-2014, ora 10:43

Politistii moldoveni primesc tablete si telefoane „made in China”: „Ar fi hazliu sa nu poti folosi tableta.”

Articol de Madalina Irimia
Tablete si smartphoane pentru politistii din Republica Moldova. Dupa ce a donat camere de supraveghere pentru toata capitala, Guvernul Chinei a mai venit cu un cadou: un lot de tehnica, pentru a usura munca politistilor.

Conform Pro TV Chisinau, responsabilii de la Interne sustin ca gadgeturile vor ajuta politistii sa documenteze mai simplu accidentele rutiere, dar si parcarile interzise. "Introducem numarul la automobil, selectam articolul, Parcare interzisa, am selectat articolul si incarcam fotografiile.”

Daca pana acum politistii moldoveni foloseau surubelnita in lupta cu soferii care parcheaza neregulamentar, acum vor folosi smartphone-ul. Placutele cu numerele de imatriculare nu vor mai fi desurubate. Va fi suficient ca omul legii sa faca o poza. La prima demonstratie, unui politist i-a luat ceva timp sa inteleaga cum functioneaza. Iar dupa ce a identificat masina parcata neregulamentar, politistul a fotografiat-o. "Noi putem face maxim 3 fotografii, 1 ca sa vedem ca soferul nu era in interior, alta din fata ca sa se vada ca e parcata aiurea si a treia dintr-o parte.”

Ulterior, omul legii completeaza un formular cu date despre incalcarea documentata, care ulterior este transmis online la Centrul de Monitorizare. Acolo este intocmit un proces-verbal, care ajunge apoi acasa, in cutia postala. Si munca politistilor care documenteaza accidentele rutiere va fi simplificata, iar pentru asta vor primi tablete.

Dan Chirita, Centrul de Monitorizare: “Inspectorul iese la fata locului cu un asa instrument. Astfel de interfata are inspectorul pe tableta. Cand s-a produs acest accident, cine a comunicat politiei despre acest accident, ora, care este organul teritorial. In plus mai poti sa faci poza.”

Doar ca, dupa ce formularul va fi completat, iar schema accidentului - intocmita,
inspectorul si soferii vor merge la sediul politiei, unde vor tipari schema si o vor semna.

Dan Chirita: “Cand o sa trecem la semnatura digitala, atunci o sa fie posibil ca cetateanul sa-si aplice semnatura pe acest device. Problema e ca trebuie sa-i dai omului un document pe care el sa semneze in strada.”

Iar pana toata lumea va incepe sa foloseasca semnatura digitala, politia din Republica Moldova spera ca la anul sa cumpere imprimante pentru masinile de patrulare, unde sa tipareasca procesele verbale. Astfel, gadgeturi vor primi politisti de patrulare din toata tara.

Dan Chirita: “Ar fi hazliu sa vorbim ca lumea nu poate folosi tableta sau laptopul. Dar noi o sa ne straduim sa-i instruim absolut pe toti care pana acum nici nu aveau de gand sa le utilizeze.”

Lotul de tehnica in valoare de 1.200.000 de dolari a fost donat de Guvernul Chinei.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii