A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727565063.7743.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Politia Romana, despre violenta in scoli: Elevii care au intre 14 si 16 ani pot plati cu inchisoarea
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-03-2013, ora 17:09

Politia Romana, despre violenta in scoli: Elevii care au intre 14 si 16 ani pot plati cu inchisoarea

Articol de Cristian Amariei

Tot mai multi elevi se iau la bataie in clase sau in curtea scolii, cu toate ca profesorii si politistii de proximitate sunt atenti la fiecare miscare a minorilor pentru a preveni incidentele. Oamenii legii spun ca violenta in scoli prezinta un trend ascendent in anul scolar 2012 - 2013.

Numai in semestrul I al acestui an scolar s-a inregistrat o crestere a infractiunilor de furt, loviri sau alte violente cu 13,6% comparativ cu aceeasi perioada a anului scolar precedent. Totusi, 85% dintre evenimente au avut loc in curtea scolii sau in clase si doar 15% in zona adiacenta unitatilor de invatamant, au precizat pentru AGERPRES reprezentanti ai Directiei de Ordine Publica din cadrul Politiei Romane.

"De securitatea din interiorul scolilor se ocupa conducerea unitatilor de invatamant, iar noi avem datoria de a asigura securitatea in afara scolii, in proximitate. Noi venim in sprijinul cadrelor didactice pentru a stopa astfel de incidente prin tot felul de activitati pe care ne-am propus sa le intreprindem impreuna cu unitatile de invatamant. In baza protocoalelor de colaborare cu inspectoratele scolare noi putem interveni ori de cate ori ni se solicita sprijinul", a declarat pentru AGERPRES George Popa, ofiter coordonare proximitate din cadrul Directiei de Ordine Publica.

Cresteri ale incidentelor care au loc in incinta scolilor au fost inregistrare si in primele luni ale acestui an.

"In primele doua luni ale anului 2013, la inceputul semestrului al doilea, avem o crestere sesizata in incinta si zona adiacenta scolilor de invatamant preuniversitar cu 10,63% fata de aceeasi perioada a anului anterior. In functie de locul comiterii faptelor penale s-au inregistrat cresteri ale infractiunilor savarsite in incinta unitatilor de invatamant cu 12,74% si scaderi ale celor din zona adiacenta cu 6,25%", a spus George Popa.

Integral pe realitatea.net

Foto: cugetliber.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii