ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2015, ora 10:07

Politele RCA, mai scumpe din 2016

Articol de Cristian Amariei
Politele RCA se vor scumpi de anul viitor cu pana la 15%, avertizeaza asiguratorii. Motivele invocate sunt falimentul companiei Astra, dar si implementarea unor noi standarde europene privind majorarea capitalului firmelor de asigurari. Cresterea tarifelor va fi aplicata in etape, la trei sau sase luni, spun reprezentantii companiilor de asigurari.

Daca acum pentru o masina fabricata in 2008, cu o motorizare de 1.400 cm3, o polita RCA valabila sase luni costa 200 de lei, in 2016 pretul va ajunge la 230 de lei, spun asiguratorii.

“Din pacate, odata cu falimentul Astra deja s-a simtit o crestere a preturilor. stim ca majoritatea clientilor cauta pretul cel mai mic. Clar unde aveau pretul cel mai mic, la Astra, alegand deja a doua societate ca si pret au crescut. in jur de 8% - 10% cred ca este in prima faza”, spune Cristian Ile, broker de asigurari.

La aceste scumpiri se adauga si cele determinate de intrarea in vigoare a directivei europene care aduce reguli mult mai stricte pentru companiile de asigurari. Practic, acestea vor fi obligate sa isi majoreze capitalul, iar acest lucru se va vedea si in pretul politelor.

„Avand in vedere necesarul de capital cu care societatile de asigurari vor trebui sa contribuie pentru a putea sustine aceasta piata care se afla - stim cu totii - pe pierdere, cu siguranta majorarea de capital se va regasi in pret”, a spus si Cerasela Nerghes, broker de asigurari.

„Avand in vedere si evenimentele din ultimul timp, dar si ca urmare a calibrarii corecte a acestor prime, evident vom asista in viitorul apropiat la o majorare a acestora. Va fi graduala, probabil intre 10% si 15%, si posibil cu trepte la trei, la sase luni”, a afirmat si Adrian Teslovan, reprezentantul unei firme de asigurari.

Noile norme europene nu vor aduce, insa, doar scumpiri, ci si o reducere a fraudelor din sistemul politelor RCA, mai spun asiguratorii.

„In momentul in care vom emita polita RCA, daca ne vom putea conecta la baza RAR, vom evita fraudele care se comit in piata prin diminuarea capacitatii cilindrice sau a masei totale maxime autorizate”, a mai spus Cerasela Nerghes.

Compania Asta asigurari avea 1,8 milioane de clienti si 2,5 milioane de polite RCA. De anul viitor, toti clientii isi vor putea reinnoi politele la alte companii de asigurari.

Sursa: digi24.ro
     
Tag-uri: rca, polita, majorare
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii