A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675524.389.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pneumonia: simptomele, cauzele si tratamentul bolii carere ar putea schimba cursul alegerilor din SUA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
14-09-2016, ora 09:22

Pneumonia: simptomele, cauzele si tratamentul bolii carere ar putea schimba cursul alegerilor din SUA

Articol de Cristian Amariei
Dupa ce Hillary Clinton a plecat in graba de la ceremonia pentru omagierea victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001, aceasta afectiune a ajuns un subiect de discutie important care ar putea influenta alegerile din Statele Unite ale Americii.

Pneumonia, afectiunea de care sufera candidata democratilor la alegerile prezidentiale, se poate agrava si in decursul a catorva ore, iar simptomele pot dura luni de zile.

Boala, cauata de o infectie bacteriana, eprezinta infectia micilor saci aerieni de la nivelul plamanilor (alveolele) si a tesutului din jurul acestora. Pneumonia este adeseori o boala fatala la pacientii cu alte boli cronice grave. Daca nu este tratat rapid si corect poate avea efecte grave pe termen lung.

Diagnosticarea pneumoniei poate fi deseori dificila deoarece simptomele pot fi initial asemanatoare cu cele ale unor afectiuni mai putin grave precum o simpla raceala su astm.

In majoritatea cazurilor, diagnosticul de pneumonie este confirmat in urma efectuarii unei radiografii toracice. in cazul majoritatii pneumoniilor bacteriene, tesutul pulmonar afectat apare pe radiografie ca o regiune densa de culoare alba (deoarece razele X nu traverseaza zona respectiva la fel de usor ca zonele adiacente), in comparatie cu care tesutul pulmonar din apropiere apare de culoare neagra.

In cazul pneumoniilor virale, se constata prezenta unor striatii sau pete albe difuze, intensitatea culorii fiind mai redusa decat cea constatata in pneumoniile bacteriene.

Afectarea capacitatii de a tusi si retentia de mucus, alaturi de dificultati de respiratie ar trebui sa fie un semnal de alarma.
Persoanele care sufera de pneumonie pot avea un ritm cardiac crescut, febra, transpiratie abundenta, friguri sau durere toracica.

In cazuri extreme, printre simptomele pneumoniei se numara si aparitia de sange in sputa, dureri de cap puternice, oboseala cronica, stari de greata si de voma.

Purtatorul de cuvant al lui Hillary Clinton a explicat ca starea de oboseala si de deshidratare sunt responsabile de starea de slabiciune si de momentul in care aceasta si-a pierdut constiinta. Se pare ca efectele pneumoniei – alaturi de o serie de factori contextuali precum caldura si deshidratarea – explica de ce fost sefa a diplomatiei americane a urcat in masina sprijinita de consilieri, dand impresia ca e aproape de un lesin.

Expertii medicali atrag atentia ca starea de obosela si de slabiciune cauzate de pneumonie pot dura chiar si cateva luni dupa primul episod.

Aceasta afectiune este una des intalnita. Conform statisticilor OMS, in lume, la fiecare 20 de secunde, un copil moare din cauza pneumoniei. Peste 1,5 milioane de copii sub 5 ani decedeaza anual. in SUA, pneumoniile sunt responsabile de 2-3 milioane de imbolnaviri, 1,2 milioane de spitalizari si 52.000 de decese in fiecare an.

Afectiunea poate avea manifestari mai grave in cazul persoanelor mai in varsta. Poate fi mai periculoasa pentru cei care au boli preexistente precum astmul, fibroza chistica sau boli de inima, rinichi sau ficat.

In cazul unor forme moderate, medicii recomanda repaus, tratament cu antibiotice si hidratare corespunzatoare. in unele cazuri mai grave este necesara spitalizarea pacientului. Pneumonia se poate agrava si duce la o afectiune mult mai periculoasa, pleurezia, o afectiune respiratorie caracterizata prin inflamarea membranei care acopera plamanii si captuseste cavitatea toracica.

In cazul lui Hillary Clinton, purtatorul sau de cuvant Brian Fallon, a declarat la postul MSNBC: "Pot sa dovedesc ca nu exista alta problema medicala nedivulgata. Cred ca pana la mijlocul sau la sfarsitul saptamanii ea isi va relua Campania."
Episodul de duminica s-ar putea sa conteze in cursa pentru Casa Alba din aceasta toamna tinand cont de faptul ca diferentele intre cei doi candidati sunt mici.

Sursa: csid.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii