A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727673209.8409.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Ploile pun stapanire pe jumatate de tara, iar temperaturile scad brusc, vineri dupa amiaza. Prognoza meteo pana luni
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-06-2015, ora 10:40

Ploile pun stapanire pe jumatate de tara, iar temperaturile scad brusc, vineri dupa amiaza. Prognoza meteo pana luni

Articol de Cristian Amariei
Ziua de vineri incepe cu vreme buna, dar dupa pranz se-aduna norii si vor aduce cateva averse la munte, in Oltenia, in jumatatea vestica a Munteniei si in Transilvania.

Spre seara se va innora si va ploua pe suprafete restranse si in Banat si in Crisana. In rest atmosfera se va mentine insorita intreaga zi, iar sansele de ploaie vor fi extrem de reduse. Dupa lasarea noptii ploile vor veni pe zone vaste in interiorul arcului carpatic, pe unde cantitatile de apa ar putea depasi 15...20 L/mp. Pana atunci vom avea maxime termice cuprinse intre 22 si 28 de grade- valori obisnuite pentru aceasta perioada. Mai racorare va fi in depresiunile din estul Transilvaniei, iar cele mai ridicate temperaturi se vor inregistra in sud-estul tarii.

In Dobrogea si Baragan gasim atmosfera placuta, cu mult soare si fara precipitatii. Nici vantul nu mai exagereaza, iar temperaturile, in crestere fata de joi, ajung la 28 de grade Celsius.

Se mai incalzeste putin si in Moldova sudica si in nordul Munteniei. La amiaza termometrele vor indica pana la 27 de grade; cerul va fi destul de curat, iar ploile nu au sanse sa apara. In jumatatea nordica a Moldovei ar putea sa cada 2...3 averse in regiunile montane si asta se va intampla catre seara. In rest vom avea vreme frumoasa si temperaturi in usoara crestere. Maximele vor ajunge la 26...27 de grade.

In nordul Transilvaniei si in Maramures asteptam vreme buna si temperaturi cat se poate de placute. Peste noapte, insa, se-aduna norii, va ploua si se pot strange cantitati mai insemnate de apa.

In vestul tarii, ziua incepe cu mult soare, dar pe inserat, din loc in loc, apar cateva averse, insotite de descarcari electrice. Temperaturile ajung la valori normale pentru aceasta perioada, de 26...27 de grade Celsius.

Si in centrul Romaniei isi fac aparitia cateva ploi in aversa in a doua parte a zilei. Cele mai vizate regiuni sunt cele montane. Perioadele cu soare vor fi numeroase, iar maximele, comparabile cu cele de ieri, vor urca pana la 25...26 de grade.

Sud-vestul tarii nu scapa nici astazi de innorari si ploi, iar acestea vor aparea catre seara, pe suprafete destul de mici. Din punct de vedere termic va fi foarte bine: amiaza ne va aduce maxime de 24...25 de grade.

Si in sudul tarii sunt posibile ploi de scurta durata in orele serii, dar in ansambu vom avea timp frumos si pana la 27 de grade in termometre.

Bucurestenii au parte de vreme in general frumoasa, cu soare si ceva innorari spre seara.Maxima prognozata este de 27 de grade. Sambata dimineata se vor inregistra in jur de 16 grade, iar tendinta presiunii atmosferice va fi de scadere.

La munte instabilitatea sediminueaza. Mai vin cateva ploi pe timpul zilei in Carpatii Meridionali, iar la noapte indeosebi in zona Carpatilor Occidentali. Vor fi averse, insotite de descarcari electrice, dar nu mai vorbim despre cantitati mari de apa. Vantul nu va pune probleme, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

La malul marii nu sunt semne de ploaie si vom avea o zi frumoasa, cu soare si vant cel mult moderat. Pe plaja se vor inregistra pana la 25, poate 26 de grade, iar apa marii va avea 21...22 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata asteptam vreme in general instabila, cu averse in cea mai mare parte a tarii. Duminica va ploua pe zone vaste in nord, in centru, in est si in sud-est. Luni ploile apar pe suprafete restranse in nordul, in centrul si sud-estul tarii, precum si in zonele de deal si munte. Duminica temperaturile scad si vom avea vreme racoroasa pentru aceasta perioada. Luni se incalzeste usor si maximele ajung in intervalul 20...27 de grade.

In Bucuresti, sambata nu apar schimbari in regimul termic: la amiaza se vor atinge din nou 27 de grade, dar norii vor fi mai numerosi si catre seara vor aduce cateva averse, insotite de descarcari electrice. Duminica temperatura scade si vom avea vreme mai rece decat ar fi normal la aceasta data. Se vor inregistra cel mult 24 de grade; vor fi innorari si ploi trecatoare pe parcursul zilei. Luni se incalzeste usor: maxima ajunge la 26 de grade; va fi soare in prima parte a zilei, dar catre seara ar putea sa cada cativa stropi de ploaie.

La munte, temperaturile scad usor sambata si instabilitatea cuprinde toata zona montana. Vor cadea averse, insotite de fulgere si porniri ale vantului si se pot acumula cantitati mai insemnate de apa.Duminica vom avea vreme instabila si racoroasa. Norii vor fi numerosi si va ploua pe zone vaste si din nou se pot strange cantitati ceva mai mari de apa.Luni vremea se indreapta: ploile se raresc si temperaturile cresc usor in toate masivele.

Sambata, la malul marii temperaturile ajung la 27 de grade. Pe parcursul zilei apar ceva innorari, dar nu sunt semne de ploaie. Duminica se strica vremea. Vor cadea averse, insotite de fulgere, iar vantul va avea intensificari din cand in cand.Pe langa ploi, se anunta si o racire a vremii: pe plaja se vor inregistra cel mult 21-22 de grade. Luni sansele de ploaie scad si va predomina timpul frumos, insa va fi cam racoare: nu se vor inregistra mai mult de 23 de grade Celsius.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii