ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-08-2013, ora 12:03

Plimbatul prin padure te scapa de stres

Articol de Madalina Irimia

Sa faci o plimbare prin padure te poate ajuta la gestionarea nivelului de stres, reduce hipertensiunea si ajuta in lupta impotriva bolilor de inima, a relevat un nou studiu.

Unul dintre experimente, efectuat de cercetatorii de la Universitatea din Essex, a descoperit ca doar privitul la imagini cu paduri a ajutat la reducerea incordarii.

Dr. Valerie Gladwell a conduc o echipa de oameni de stiinta care au efectuat experimente pe voluntari, in timp ce au masurat nivelul de stres.

Participantii la cercetare au fost rugati sa mearga in anumite „medii verzi” la pranz, pentru a vedea daca dorm mai bine in noaptea zilei respective.

Dupa opt saptamani, voluntarii au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale si a stresului perceput.

Gladwell a declarat ca echipa de cercetare a aratat ca „mediile verzi” pot fi o modalitate eficient pentru a te elibera de stres.

Ea a afirmat ca daca mai multi oameni ar fi incurajati sa se bucure se spatiile naturale, in aer liber, acest lucru ar putea ajuta la cresterea nivelului lor de activitate fizica si, prin urmare, ar putea fi un instrument puternic pentru a lupta impotriva bolilor cardiovasculare.

Sursa: apropo.ro

Foto: secretspotlodge.com

     
Tag-uri: plimbare, padure, stres
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii