ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
15-04-2016, ora 10:28

Planta care te ajuta sa te lasi de fumat

Articol de Cristian Amariei
Nicotina este cauza multor afectiuni, motiv pentru care majoritatea fumatorilor incearca sa se lase de acest viciu. Stevia este una dintre plantele care ii poate ajuta in demersul lor pe cei dornici sa se lase de fumat.

Este deja un fapt stiut ca fumatul poate provoca boli grave sau chiar mortale, cum ar fi afectiuni cardiace, pulmonare, respiratorii, cancere.

Stevia, una dintre cele mai sanatoase plante ce apar primavara, poate fi solutia pentru fumatorii care intentioneaza sa renunte tutun. Studiile arata ca stevia inhibp pofta de a fuma. Oamenii de stiinta americani si germani au realizat o cercetare in cadrul careia au aflat ca aceasta planta are efecte puternice in terapia antifumat.

Cum se foloseste?

Cateva picaturi de extract de stevie pe limba se pare ca fac minuni in cazul celor care vor sa renunte la viciu. Fa acest lucru ori de cate ori simti nevoia sa fumezi si vei vedea ca pofta iti va trece pe loc.

Pe langa faptul ca incearca sa se lase de tutun, fumatorii se mai confrunta cu o problema: se ingrasa. Iar stevia este ideala si in curele de slabire. Aceasta planta, cu gust dulce-acrisor, este folosita in producerea de indulcitori, ajuta la reglarea zaharului in sange.

Te ajuta sa slabesti

Stevia este o planta cu o sumedenie de alte beneficii asupra sanatatii. Este o sursa importanta de vitamina C, A, K si E, acid oxalic, acid tartric. Mai contine saruri minerale, potasiu, fosfor, magneziu, calciu, fier si zinc, dar si proteine si fibre.

Se stie ca stevia are si proprietati diuretice, dar si purgative, iar consumul acesei plante este recomandat primavara, pentru ca este un bun detoxifiant. stevia joaca un rol important si in procesul de mineralizare a organismului. Este foarte buna pentru persoanele care au un deficit mare de vitamina C. Este recomandata, totodata, si in tratarea afectiunilor stomacului, avand o compozitie alcalina si combatand astfel, aciditatea gastrica.

Sursa: unica.ro
     
Tag-uri: fumat, stevie, beneficii
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii