A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727663929.6583.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pierderea in greutate cu alimente crude
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
23-03-2016, ora 09:19

Pierderea in greutate cu alimente crude

Articol de Madalina Irimia
Cum se prinde in greutate si cum se castiga in energie mancand mai multe alimente crude? In primul rand, alimentele crude, cum ar fi legumele, ierburile aromatice si fructele, sunt energizante si extrem de bogate in nutrienti, avand multe propietati curative si de mentinere a sanatatii. Aceasta se datoreaza partial compozitiei lor fitochimice.

Componentele fitochimce sunt substante naturale bioactive prezente in plante, gasindu-se in cantitati mai mari in plantele crude, proaspat recoltate. Cand hrana este procesata si/sau incalzita la temperaturi de cel putin 47,7 grade Celsius, multe dintre enzimele, fitonutrientii si nutrientii esentiali natuali sunt distrusi sau devin mai putin disponibili in stare naturala. De asemenea, gatitul poate produce substante chimice, a caror procesare reprezinta un efort suplimentar pentru organele de detoxifiere din corp, precum ficatul, intestinul si rinichii.

In al doilea rand, enzimele sunt necesare pentru numeroase procese chimice si metabolice din organism, inclusiv pentru producerea de energie si detoxifiere. Prin simpla introducere a mai multor alimente crude in dieta noastra, ii oferim corpului din abundenta enzime esentiale, nutrienti si fibre, toate necesare pentru procesarea alimentelor, detoxifiere, producerea de energie si functionarea la parametri optimi. Ele ii permit organismului sa digere mai eficient mancarea si sa absoarba cantitatea optima de nutrienti pentru fiecare celula, dar si sa elimine reziduurile si toxinele.

A ajuta corpul sa detoxifice este esential pentu pierderea in greutate. Cand ficatul este epuizat, iar detoxifierea nu se realizeaza eficient, rezuduurile si toxinele se depoziteaza in celulele grase. Asadar, cu cat avem mai multe toxine in organism, cu atat sunt necesare mai multe celule grase si cu atat este mai dificil sa slabim. Acest lucru, poate duce si la inflamatii, care pot distruge tesuturi, si pot accelera semnele imbatranirii. Iar daca organismul nu digera, si nu absoarbe alimentele corect, vom avea carente de nutrienti si ne vom simti obositi si extenuati.

O dieta cu alimente crude, actioneaza, asadar, pe mai multe cai pentru a ne imbunatati sanatatea: pe de o parte, ii ofera corpului nutrienti care il ajuta sa functioneze mai eficient si sa se curete, in timp ce, pe de alta parte, evitam alimentele care diminueaza eficienta atat a absorbtiei de nutrieti, cat si a detoxifierii.

Hranind ficatul cu alimente crude, il ajutam sa-si indeplineasca mai bine si alte functii cum ar fi echilibrarea nivelului de zahar din sange, reducerea poftelor, eliminarea excesului de hormoni, si producerea de bila pentru digerarea grasimilor si mentinerea colesterolului la un nivel sanatos. Drept bonus, alimentele crude hidrateaza si dau senzatia de satietate, ceea ce inseamna ca ne ajuta sa ne simtim satui pentru o mai lunga perioada de timp, interval in care, nivelul de enegie este mentinut la un nivel superior.

Fructele si legumele, mai ales cele crude cu frunze verzi, pline de clorofila, au in plus avantajul de a fi incredibil de alcalinizante. Consumul de alimente gatite, procesate, si produse animale, creste aciditatea in organism. Prea multe alimente acide pot provoca inflamatii, scaderea imunitatii si reducerea nivelurilor de minerale alcaline, cum ar fi calciul si magneziu. Hranind corpul zilnic, cu alimente alcalinizante, ajutam la restabilirea nivelului pH-ului, facilitandu-i astfel capacitatea propie de insanatosire si regenerare.

De fapt, doar consumand alimente crude, ne supraalimentam literalmente corpul cu nutrientii optimi care il ajuta sa regenereze si sa se mentina intr-o stare perfecta de sanatate. Pe masura ce aceste alimente ne intineresc, vom descoperi ca pierdem excesul de greutate mai usor, simtindu-ne astfel mai usori, mai zvelti si mai plini de energie.

O dieta cu alimente crude, nu inseamna neaparat 100% crud. Pentru unii oameni, o dieta cu alimente crude, inseamna a consuma alimente crude pe parcusul zilei, si apoi a consuma o masa gatita seara, asadar, aproximativ 50% alimente crude. Pentru altii, ar putea insemna 80% crud si 20% gatit pe parcursul unei zile.

Cheia este ca fiecare sa gaseasca ce i se potriveste. Poate crezi ca acum ai o dieta sanatoasa, dar este probabil sa consumi doar 20 – 25% alimente crude. Introducandu-ti mai multe alimente crude in dieta, este posibil sa observi o schimbare in bine a starii de sanatate si sa pierzi kilogramel in plus. O cale simpla de introduce alimente crude, hranitoare, in dieta este sa incepi ziua cu un smoothie verde sau cu un suc proaspat. Acestea sunt hidratante si energizante si nu agreseaza sistemul digestiv. O data ce ai inceput astfel, incearca si supele crude si salatele.

Beneficiile dietei cu alimente crude

Include in dieta cat mai alimente crude extraordinare, care sa curete si sa intinereasca organismul. Vei benficia in feul acesta de o multime de avantaje:

- Pierdere in greutate
- Imbunatatirea digestiei
- Imbunatatirea imunitatii – cat mai putine raceli si infectii
- Un ten mai luminos si un par mai sanatos
- Reducerea retentiei de apa si a balonarii
- O minte mai limpide
- Eliminarea alergiilor
- Calitate imbunatatita a somnului
- Reducerea riscului de boli cardiace, diabet si alte boli cronice

Sursa: csid.ro
     
Tag-uri: dieta, greutate, sanatate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii