ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-01-2014, ora 14:01

Piele uscata pe timp de iarna? Ce recomanda medicii dermatologi pentru o piele frumoasa si sanatoasa

Articol de Madalina Irimia

Principalul efect al sezonului rece asupra pielii este uscarea pielii denumita medical xeroza cutanata. Xeroza cutanata poate varia ca manifestari de la descuamare excesiva, aspect tern, lipsa de elasticitate, senzatia inconfortabila de “a tine”, senzatia de asprime la atingerea zonei pana la aparitia senzatiei de mancarime (prurit), inrosire, eczematizare, fisurare si agravarea unor dermatoze preexistente (dermatita atopica, eczema asteatozica, psoriazis).

E mai frecventa si severa la copii si varstnici, la pacientii cu diabet, afectiuni renale, hipotiroidie. Cele mai expuse zone sunt fata, buzele, extremitatile (maini, picioare, gambe, antebrate). Formele usoare sunt usor de controlat de catre pacient dar formele cronice, severe sau complicate prin aparitia unor dermatoze specifice pielii uscate necesita o evaluare facuta de dermatolog.

Ce putem face pentru a combate uscarea pielii in sezonul rece?

- Folositi apa calda nu fierbinte si limitati durata baii sau dusului. Apa fierbinte si dusurile sau baile lungi indeparteaza stratul lipidic protector al pielii responsabil pentru mentinerea apei la nivelul epidermului deci limitati durata dusului sau baii la mai putin de 15 minute folosind apa cu o temperatura mai scazuta.

Integral pe perfecte.ro

Foto: webmd.com

     
Tag-uri: piele, iarna, frumusete
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii