A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727684149.2833.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Picturile in praf ale unei artiste americane (Galerie FOTO)
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-03-2012, ora 13:17

Picturile in praf ale unei artiste americane (Galerie FOTO)

Articol de Madalina Irimia

Allison Cortson, o pictorita din California, Statele Unite, a ales o metoda neconventionala de a-si realiza imaginile, inlocuind culorile in ulei cu praf. Cortson strange praful din aspiratoarele subiectilor pe care ii picteaza si il foloseste drept materie prima pentru fundalul din imaginea finala, scrie The Daily Mail.

Artista este de parere ca praful este un material ideal deoarece este creat chiar de oamenii pe care ii picteaza. "Stateam pe canapea si ma uitam la particulele de praf care pluteau in jurul ferestrei cand mi-a venit ideea", isi amintesteCortson, in varsta de 33 de ani.

"Mi se pare interesant ca pe masura ce imbatranim, cream tot mai mult praf - format in proportie de 70% din piele moarta", spune artista.

Cortson le face fotografii subiectilor sai dupa care le cere punga de praf din aspirator. Personajele sunt pictate primele, in ulei, dupa care artista pulverizeaza lipici pe panza si aplica praful.

Pentru a desena umbre, tanara foloseste o pensula cu care imprastie praful si il combina cu alte nunate de acuarela. La sfarsit acopera pictura cu o folie etans pentru a nu crea probleme persoanelor cu alergii.

"Cei mai multi dintre subiectii mei sunt prieteni, insa ocazional pictez si necunoscuti", a mai precizat artista.

Sursa: gandul.info

Foto: The Daily Mail

     
Tag-uri: pictura, praf, ulei, artista
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii