ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-11-2015, ora 10:18

Peste jumatate dintre guvernatorii SUA nu vor sa primeasca refugiati sirieni, dupa atentatele din Paris

Articol de Cristian Amariei
Peste jumatate din guvernatorii americani, 26 la numar, se opun primirii de refugiati sirieni in statele lor. Cu toata impotrivirea lor, ultimul cuvant in chestiunea imigratiei il are Guvernul federal.

Printre statele care se impotrivesc primirii de refugiati se numara Alabama, Georgia, Texas, Arizona, Michigan, Illinois si Maine. Toate, cu exceptia unuia, au guvernator republican, scrie CNN.

Luarea de pozitie vine dupa ce autoritatile au dezvaluit ca unul dintre autorii atacurilor cu bomba de la Paris ar fi patruns in Europa prin intermediul actualului val de refugiati sirieni. Atacatorul ar fi primit permisiunea de a intra in Grecia inoOctombrie, dupa ce s-a prezentat cu o identitate falsa.

Guvernatorii fie se opun preluarii de refugiati sirieni relocati in cadrul unui program national, fie solicita verificarea amanuntita a acestora, pe care ii considera potentiale amenintari la adresa securitatii.

Numai 1.500 de refugiati sirieni au fost acceptati in SUA din 2011 incoace, insa administratia Obama a anuntat in septembrie ca la anul va admite 10.000 de refugiati sirieni.

Expertii arata ca, desi Guvernul federal are ultimul cuvant in ceea ce priveste refugiatii, statele pot face procesul de acceptare foarte dificil.

Peste 250.000 de persoane au murit de la inceperea conflictului in Siria, in 2011, si cel putin 11 milioane din totalul de 22 de cetateni sirieni si-au parasit casele. Sirienii sunt acum cea mai mare populatie refugiata a lumii si majoritatea incearca sa ajunga in Europa.

Lista statelor care nu vor sa primeasca refugati aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii