A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833032.5402.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Peste 3100 de medici romani au emigrat in Franta, in ultimii sase ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-06-2013, ora 17:04

Peste 3100 de medici romani au emigrat in Franta, in ultimii sase ani

Articol de Cristian Amariei

Un numar de 3159 de medici romani au migrat in Franta, in perioada 2007-2013, 10% au cetatenie franceza, iar 86% dintre ei lucreaza in sistemul public de sanatate din aceasta tara, a anuntat sambata secretarul general al Consiliului European al Ordinelor Medicilor, dr. Xavier Deau (Franta), la o conferinta de presa organizata de Colegiul Medicilor din Romania.

'Sunt aproape 4000 de medici romani, in toate specialitatile, in special in spitalele de stat. Se ocupa mai mult de medicina generala pentru ca au o cultura foarte apropiata de cea franceza. Intrebarea care se pune este de ce un medic este platit in Romania cu 300 de euro, in conditiile in care acelasi medic este platit in Franta, de inceput, cu de zece ori mai mult. Problema migratiei este o chestiune de remunerare a medicilor. Nu mi se pare atat de saraca Romania, ma mir ca exista acesta problema financiara. Este o problema a societatii, a factorului politic', a sustinut Xavier Deau.

Integral pe capital.ro

Foto: stiridecluj.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
WizardS,  16.06.2013 21:05

Justitia, Sanatatea, Invatamantul, sunt distruse si ne mai miram ca a crescut infractionalitatea sau ca tinerii absolventi nu au nici cea mai vaga ideie ce se intampla cu viitorul lor, sau ne miram ca ne pleaca profesorii medicii si specialistii in strainatate. Nu mai spun de cei de au ajuns sa-si vanda organele sau copii pe piata neagra sau sa faca trafic ilegal de tot felul. Aceasta e o imagine sumara cu un singur nume SARACIE. Asta vedem si la stiri si in ziare, peste tot. In viata nu alegem sa fim ci doar ce acceptam sa fim (Ovidiu)

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii