A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719832419.9276.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Persoanele care dorm dupa aceasta ora tind sa se ingrase
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
21-03-2016, ora 11:19

Persoanele care dorm dupa aceasta ora tind sa se ingrase

Articol de Cristian Amariei
Toata lumea este constienta ca un somn odihnitor este elixirul unei vieti sanatoase si lipsite de stres. Numeroase cercetari au ilustrat si importanta pe care o are somnul in lupta contra obezitatii, informeaza one.ro

Exercitiile fizice combinate cu un regim alimentar sarac in calorii reprezinta elementul-cheie in lupta contra obezitatii. Totusi, nu trebuie sa neglijam odihna corecta. Astfel, somnul de calitate, 8 ore pe noapte, este recomandat de specialisti. O mare importanta o are si ora la care mergem la culcare.

Lipsa somnului, o trasatura a societatii moderne, accentueaza tendinta de obezitate, in virtutea a doua mecanisme distincte. Pe de o parte, cercetatorii au observat recent ca lipsa somnului determina creierul sa genereze senzatia de foame. In plus, ea altereaza sinteza de hormoni implicati in regularizarea apetitului (leptina, grelina si mai ales cortizol), limitand astfel eficienta unui regim alimentar.

Potrivit unui studiu recent, cei care adorm dupa ora 23.00 tind sa se ingrase, deoarece nu-si infraneaza pofta de fast food si alcool. Astfel, cu cat te culci mai tarziu cu atat mananci mai mult, cu aproximativ 220 de calorii pe zi.
     
Tag-uri: somn, studiu, greutate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii