ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-03-2016, ora 08:52

Persoanele care beau mai multa apa consuma mai putin zahar, sare si grasimi saturate

Articol de Madalina Irimia
Un nou studiu, publicat in Journal of Human Nutrition and Dietetics, a analizat obiceiurile de consum a mai mult 18.000 de adulti pe o perioada de sapte ani, observand ca persoanele care au marit cantitatea de apa consumata cu unul sau trei pahare pe zi, au consumat mai putine calorii.

Participantii la studiu au consumat zilnic in medie 2,157 de calorii (mai mult in cazul barbatilor, mai putin in cel al femeilor) si au baut aproximativ 4.2 pahare de apa plata zilnic, aproximativ 30% din totalul de apa necesar, scrie CSID. Reducerea caloriilor a dus la o scadere de 78 – 235 de grame de sare, 5-18 grame de zahar si 7 si 21 grame de colesterol.

Reducerea numarului de calorii si a cantitatii de sare, zahar si grasimi, a fost mai mare la barbati decat la femei, iar rezultatele au fost si mai mari in cazul persoanelor in varsta.

Exista si alte beneficii care vin odata cu un consum marit de apa. De exemplu, un studiu din 2014 arata ca hidratarea insuficienta are un impact asupra emotiilor si reactiilor.

Daca se mareste cantitatea de apa consumata chiar si cu numai 1%, se reduce totalul caloriilor consumate (cu 8,6 calorii in medie), dar si cantitatea de zahar, sare si grasimi saturate, conform CSID.

     
Tag-uri: grasimi, apa, studiu, zahar
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii