ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-07-2014, ora 11:12

Perle BAC 2014: Nigeria a intrat in UE in 2004

Articol de Madalina Irimia

Bacalaureatul s-a incheiat, dar perlele abia acum incep sa apara. Candidatii care au ales geografia la ultima proba au facut unele dintre cele mai amuzante gafe.

Pe harta Europei, capitala Marii Britanii era marcata cu un punct, iar elevilor li s-a cerut sa mentioneze numele acesteia. Cativa absolventi de liceu au spus ca New York-ul este localizat in spatiul cu pricina, nicidecum Londra.

Un cadru didactic care a participat la corectarea lucrarilor a selectat pentru Adevarul cateva dintre cele mai spumoase perle. Astfel, am aflat ca unii candidati au precizat in lucrare ca Notre-Dame este un oras aflat in Franta, iar Irlanda este o adevarata „S.U.A cu clima mediteraneeana”.

Elevii au facut si cateva sugestii inedite pentru cresterea productiei de energie electrica din tara. Unul dintre ei a fost de parere ca ar fi buni niste „carbuni de bagat pe foc in aceste hidrocentrale pentru a produce mai mult curent”.

Nigeria a aderat la U.E inca din anul 2004”, este gafa unui elev care nu va fi uitata prea curand.

Nici proba de limba si literatura romana nu a fost lipsita de perle.

"Rolul verbelor la imperfect e sa intelegem ca autorul era la inceput si nu scria chiar grozav. Mai tarziu in opera artistica criticii au observat ca totul a devenit perfect, mai ales verbele", a spus un elev despre evolutia verbului.

Un alt candidat a scris ca "doua motive literare sunt ca scriitorul e talentat si ca n-are servici, asa ca scrie si vinde romanele".

Sursa: a1.ro

Foto: libertatea.ro

     
Tag-uri: perle, bac, geografie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii