A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819648.4277.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pericolul energizantelor pentru sanatate. Cat zahar si cofeina contine o cutie de bautura si ce afectiuni provoaca
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-06-2014, ora 11:06

Pericolul energizantelor pentru sanatate. Cat zahar si cofeina contine o cutie de bautura si ce afectiuni provoaca

Articol de Cristian Amariei

Bauturile energizante reprezinta un pericol iminent pentru sanatatea consumatorilor, acestea avand in compozitie o cantitate foarte mare de zahar si cofeina. Consumate in mod regulat, energizantele pot duce la afectiuni grave ale sanatatii si chiar si la deces.

Medicul Hans-Peter Kubis, expert in nutritie, atrage atentia asupra efectelor pe care consumul excesiv de bauturi cu efect energizant le are asupra sanatatii. Acesta sustine ca o cutie mare de energizant de circa 437 mililitri are in componenta aproximativ 13 lingurite de zahar si 150 de miligrame de cofeina, adica echivalentul a patru cesti de cafea instant, scrie Daily Mail.

Efectul asupra sanatatii celor care consuma in mod regulat energizante este unul devastator, medicul spunand ca bauturile de acest tip pot cauza accelerarea ritmului cardiac, presiune arteriala ridicata, probleme cu somnul, cresterea in greutate, spasme musculare, ameteli si senzatie de voma. Consumul acestui tip de bauturi in mod regulat poate cauza chiar moartea subita.

Rezultatele descoperite in urma unui studiu realizat la inceputului acestui an l-au socat pe Kubis, astfel incat acesta sustine ca nu mai consuma niciun fel de bauturi acidulate, vazand ce efect au acestea asupra organismului.

Integral pe mediafax.ro

Foto: oncampus.macleans.ca

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii