Acum: 3 °C
Astazi:
Max: 6 °C
Min: 1 °C
Maine:
Max: 6 °C
Min: -2 °C
STIRI NATIONALE & EXTERNE
Pericolele nebanuite din frigider
Articol de Madalina IrimiaNu puneti carnea pe raftul de sus si aruncati maioneza a doua zi, pentru a nu face salmonella. Produsele lactate pot fi pastrate pe usa de la frigider sau in partea de mijloc a acestuia, unde temperatura e de 4-8 grade Celsius
Alimentele trebuie pastrate in frigider la temepraturi potrivite, pentru a nu se altera. Fiecare compartiment este destinat unui anumit tip de produse, tocmai din cauza temperaturii.
Carnea, spre exemplu, nu trebuie pusa pe raftul de sus. In general, partea inferioara a frigiderului, situata chiar deasupra cutiilor de legume, este cea mai rece.
Asadar, acolo este cel mai indicat sa puneti alimentele care se altereaza mai repede precum peste, fructe de mare, carne, oua. In plus, daca este depozitata pe un raft superior, sangele se poate scurge pe celelalte alimente.
Carnea cruda are campylobacter, o bacterie care poate cauza toxiinfectie alimentara.
"Alimentele pastrate inadecvat mai mult de doua ore permit multiplicarea bacteriilor si eliberarea toxinelor. Toxinele respective nu dispar, chiar daca ulterior alimentele sunt puse la rece. Consumul acestora poate cauza diaree", explica specialistul in microbiologie Marian Negut.
Bacteriile nu mor la frig
Nu uitati sa spalati toate legumele inainte de a le pune in frigider. Bacteriile s-ar putea raspandi si pe restul alimentelor.
Integral pe evz.ro
Reduceri & Promotii
Vezi Reduceri & PromotiiNewsletter
Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri zilnic via email