A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719819649.8872.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Perchezitii intr-un dosar de trafic de persoane. Printre cei vizati se afla si un membru al trupei DJ Project, Gino Manzotti
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
18-06-2015, ora 09:28

Perchezitii intr-un dosar de trafic de persoane. Printre cei vizati se afla si un membru al trupei DJ Project, Gino Manzotti

Articol de Madalina Irimia
Procurorii DIICOT fac in aceasta dimineata 10 perchezitii domiciliare in municipiile Timisoara si Arad, vizand destructurarea unei grupari ai carei membri recrutau eleve de liceu pe care le obligau sa practice prostitutia.

Printre clienti s-ar numara un judecator, un avocat, un medic, dar si DJ Gino Manzotti (Handke Giuseppe), membru al formatiei DJ Project.

Toti cei implicati in acest dosar vor ajunge la audieri.

Potrivit DIICOT, membrii gruparii racolau si recrutau eleve de liceu prin metoda "Loverboy" - film romanesc din 2011, regizat de Catalin Mitulescu - determinandu-le sa practice prostitutia in folosul lor financiar.

Din informatiile detinute de anchetatori, s-a stabilit faptul ca membrii gruparii infractionale fac parte din lumea interlopa a municipiului Timisoara, cu vaste legaturi in celelalte judete si cu precadere in judetul Arad, unde, de regula, cautau clienti cu potential financiar ridicat care sa-si permita sa achite sume cuprinse intre 200-600 lei/prestatie sexuala.

Unii dintre membrii, dintre care si un agent de politie rutiera, activau in cadrul grupului infractional, racolind tinere minore prin intermediul retelei de socializare Facebook. Fetele, cu varste cuprinse intre 15 si 17 ani, erau ademenite prin diverse metode: promisiunea obtinerii unor sume de bani, afisarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc fata de persoana pe care incearca s-o atraga, crearea unui sentiment de importanta in raport cu celelalte persoane din jur.

Acest aspect nu reprezenta un impediment pentru suspecti, intrucat ei exploatau la maxim naivitatea si vulnerabilitatea tinerelor care nu au implinit varsta majoratului si care erau usor de amagit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obtine din practicarea prostitutiei.

Tinerele minore erau, de regula, plasate unor persoane importante, cu atributii in domeniul juridic (judecatori, avocati), medical si in rindul celor care asigurau ordinea (agenti de politie), iar in cazul in care tinerele doreau sa rupa legatura cu membrii gruparii, acestia treceau la santajarea lor cu prezentarea unor filmulete compromitatoare membrilor de familie.

Din continutul declaratiilor facute de minore s-a retinut ca prestatiile sexuale se consumau fie la domiciliul clientului, fie la locuinta liderului grupului, iar cei care beneficiau de prestatiile sexuale consumau de regula droguri de risc, fapt ce sporeste pericolul in care aceste tinere se gaseau.

Printre cei care beneficiau de serviciile sexuale ale minorelor plasate de membrii gruparii infractional organizate se numara un judecator la Judecatoria Timisoara, avocat in cadrul Baroului Timis, un medic ortoped la Spitalul Judetean Timisoara
12 membrii ai gruparii vor fi dusi, cu mandat, la audieri. Pana in momentul de fata, anchetatorii au identificat peste 25 victime minore. La acest caz, BCCO Timisoara a colaborat cu SRI.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii