ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-07-2015, ora 09:03

Pepenele galben: pentru slabire, frumusete si sanatate

Articol de Madalina Irimia
Dulce, zemos si plin de vitamine, pepenele este vedeta sezonului calduros. Fie ca alegem pepenele galben, verde sau o alta varianta inrudita, acesta este un fruct ideal pentru hidratarea organismului si reinlocuirea mineralelor pierdute prin transpiratie.

"Pepenele galben cu miezul galben-portocaliu (de tip Cantaloupe) contine mai putina apa comparativ cu cel rosu si putin mai mult zahar (8 g/100g) decat pepenele galben cu miezul galben-verde (de tip Honeydew) (4g/100 g), dar acest lucru nu inseamna ca cei suferinzi de diabet nu au voie sa se bucure de el; consumul unei felii de pepene galben nu le va face rau", subliniaza nutritionistul Flavia Manole.

De asemenea, nutritionistul Flavia Manole ne spune si ca pepenele are un aport caloric scazut 34 calorii/100 g si constituie o sursa excelenta de vitamine antioxidante (vitamina A, cu rol important in acuitatea vizuala si vitamina C, cu rol in intarirea sistemului imunitar), fiind ajutorul ideal al organismului cand vine vorba de neutralizarea radicalilor liberi.

Pe langa acestea, pepenele galben mai are in compozitie si alti nutrienti esentiali printre care se regasesc complexul vitaminic B, fibrele alimentare, potasiul si beta carotenul cu rol esential in mentinerea sanatatii pielii si a parului.

Este recomandat si celor care urmaresc un plan de scadere in greutate dar, ca orice aliment consumat in exces, poate sa devina dusmanul siluetei noastre. Astfel, daca dorim sa consumam pepene galben, putem consuma 2 felii, fara sa ne facem griji ca s-a produs un surplus de calorii.

Atentie insa, chiar daca in cura de slabire pepenele poate sa fie aliatul nostru, pentru cei care sufera de insuficienta renala nu este recomandat!

Cand vine vorba de sarcina, pepenele galben este recomandat viitoarelor mamici, deoarece contine acid folic, un nutrient important pentru dezvoltarea corecta a sarcinii si prevenirea aparitiei defectelor congenitale ale bebelusului.

Exista doua tipuri mari de pepene galben : Honeydew si Cantaloupe. Ambele sunt delicioase si aproximativ la fel de sanatoase si pot fi consumate separat sau impreuna pentru dieta si pentru prevenirea anumitor afectiuni!

Pepenele galben – beneficii pentru frumusete

Cand vine vorba de sanatatea pielii, pepenele galben, indiferent de tip, este un ajutor de nadejde!

Datorita continutului ridicat de Vitamina K, pepenele galben este un tonic natural pentru ten, incurajand circulatia sangelui si, astfel, regenerarea rapida a celulelor pielii. De asemenea, continutul ridicat de apa asigura hidratarea, revigorarea si detoxifierea organismului.

Aplicat extern, simplu sau in combinatie cu alte ingrediente, pepenele galben poate ajuta la mentinerea tineretii pielii, fiind un ajutor in combaterea ridurilor, datorita nivelului ridicat de antioxidanti pe care ii contine.

Incearca urmatoarea masca pentru un ten fara defecte!

Ai nevoie doar de cateva felii de pepene galben (Honeydew sau Cantaloupe) si un ou crud. Amesteca-le in blender pana se formeaza o pasta. Aplica amestecul obtinut pe fata si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute, iar apoi clateste cu apa din abundenta. Tenul tau va fi mai curat si mai hidratat ca oricand!

Este o solutie ideala avand in vedere ca temperaturile ridicate de vara duc rapid la probleme cu deshidratarea.

Pepenele verde este o sursa excelenta de antioxidanti si grabeste eliminarea toxinelor din organism ajutand la slabit.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii