A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831207.8366.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patru milioane de copii din tara au probleme stomatologice. Proiectul prin care vor putea beneficia de tratamente gratuite
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-09-2016, ora 08:38

Patru milioane de copii din tara au probleme stomatologice. Proiectul prin care vor putea beneficia de tratamente gratuite

Articol de Cristian Amariei
Romania are un zambet stirb. Statul asigura doar echivalentul a 18 plombe pe luna, pentru copiii care merg la dentist.

Din pacate este o picatura intr-un ocean in conditiile in care aproape 4 milioane de fetite si baieti au carii sau alte probleme stomatologice. Asa ca un proiect de lege prevede desfiintarea plafonului de decontare a serviciilor medicale pentru copii si astfel, dentistii ar putea sa le ofere macar celor mici orice fel de servicii gratuit.

In prezent, dentistii asigura in regim gratuit doar urgentele: extractiile si cateodata cariile. Toate se fac insa dupa un plafon aprobat de Casa de Asigurari de Sanatate, de aproape 1.600 de lei pe cabinet, pe luna. Prea putin ca sa ajunga pentru cei 1.700 de pacienti cat ii revin unui stomatolog. Drept urmare...este dezastru.

Bunica: Aici la noi la Vanatori nu este gratuit
Reporter: Daca ar fi gratuit pentru toti copiii?
Bunica: Ar fi foarte bine dar nu prea este gratuit peste tot. Ar fi si este o veste buna daca se va face, sunt probleme, au copiii carii

Initiatorul legii sustine ca plafonul n-ar trebui sa existe pentru copii.

Tudor Ciuhodaru, deputat: "Toate consultatiile, investigatiile si tratamentele, inclusiv cele stomatologice vor fi oferire gratuit de fiecare data. Acest proiect de lege incearca sa stimuleze consultul medical, prezentarea precoce la tratament si a se face un tratament corespunzator, nu dupa ureche"
Oamenii insa sunt sceptici si satui de promisiuni.

Mama: "Sunt multi care au si probleme cu dantura...acum ar fi bine sa se faca, dar, nu stim, se spune mult dar nu se face"

Nu cred intr-o astfel de masura nici macar cei din Conducerea colegiului medicilor dentisti. Acestia spun ca problemele grave dentare sunt scump de tratat, de ordinul miilor de lei, iar decontarea acestor servicii este putin probabila.

Dr. Norina Forna, vicepresedintele CMDR: "Tratamentul la o arcada poate sa ajunga la 10 - 20 de milioane, depinde de materialul aplicat. Este o veste foarte buna, insa eu sunt insa sceptica in aplicarea ei. Vor fi sume uriase pe care casa de asigurari nu le va acoperi"

Proiectul de lege ar putea fi dezbatut in Parlament in aceasta sesiune.

Sursa: stirileprotv.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii