A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1737441153.3854.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patru lucruri, in afara de amprente, care te fac unic
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-04-2015, ora 14:05

Patru lucruri, in afara de amprente, care te fac unic

Articol de Cristian Amariei
Cei pasionati de criminalistica stiu ca primul lucru pe care detectivii il analizeaza la scena unei infractiuni sau crime sunt amprentele, unice in cazul fiecarui om. Aceasta modalitate de identificare a aparut in China anului 300 i.Hr, cand scrisorile erau sigilate cu ajutorul amprentei expeditorului. La finele anilor 1800, un misionar care poposise in Japonia, pe nume Henry Faulds, a publicat o lucrare stiintifica despre unicitatea amprentelor.

In secolul 19, detectivii au inceput sa foloseasca amprentele, pentru a identifica autorii unor infractiuni sau omucideri. Sir Francis Galton, un inventator desavarsit, a calculat ca probabilitatea ca doua amprente sa se potriveasca este de una la 64 miliarde. Exista insa si alte parti anatomice ale corpului care prezinta unicitate.

Urechile

"Cand te nasti, ti se formeaza urechile. Lobul se dezvolta putin, dar, la nivel general, urechile raman la fel", a declarat cercetatorul Mark Nixon in 2010. Echipa sa a dezvoltat un algoritm denumit IRT (image ray transform), care poate identifica o persoana din 252 cu o precizie de 99,6%. Software-ul sau a analizat modul in care lumina se reflecta pe curbele urechii unei persoane, generand o imagine clara a acesteia, scrie medicaldaily.com.

Irisul

Dincolo de amprente si scanarea retinei, scanarea irisului a devenit un instrument folositor pentru securizarea informatiilor personale. Irisul este muschiul ochiului care controleaza dimensiunea pupilei si confera culoarea ochilor, in functie de nivelul de melatonina.

Limba

Chiar daca criminalistii au inceput sa studieze urmele de dinti, incepand cu anii 1970, in anumite cazuri de agresiune sau crima, cel mai unic element al gurii ar putea fi limba, care ramane mereu la fel. Totusi, in cazul limbii, cercetatorii spun ca au nevoie de studii amanuntite, pentru a lansa o teorie categorica.

Mersul

Fiecare om merge intr-un anumit fel, mai lent sau mai apasat. Cercetatorii spun ca au identificat 24 de componente prin care un om poate fi identificat dupa mers.

Sursa: gandul.info
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii