A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727672891.037.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Patronatele din transporturi invita firmele sa renunte la RCA
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-09-2016, ora 11:30

Patronatele din transporturi invita firmele sa renunte la RCA

Articol de Cristian Amariei
Grupul de federatii si confederatii patronale din domeniul transporturilor care au organizat, la 15 septembrie, protestul fata de scumpirea politelor de asigurare pentru raspundere civila auto (RCA) invita firmele sa renunte la aceste asigurari, desi ele sunt obligatorii.

„Invitam toate firmele care nu pot face publice in mod transparent metodele de calcul ale valorilor RCA sa renunte la RCA!”, se arata intr-un comunicat al transportatorilor.

Acestia se intreaba „cum societati de asigurari similare din toate tarile UE pot sa opereze asigurari RCA la tarife de 5-10 ori mai mici decat in Romania, fara sa clameze pierderi?”.

Comunicatul este transmis de Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) si de organizatiile patronale APTE 2002, FORT si APULUM.

Reactia transportatorilor vine ca urmare a interventiilor Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare din Romania (UNSAR) prin care conducatorii auto profesionisti, dar si angajatorii acestora, sunt acuzati ca nu intreprind masuri eficiente pentru marirea gradului de siguranta in circulatie si reducerea accidentelor.

De asemenea, patronatele din transporturi solicita Parlamentului „sa asigure prin intermediul ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) publicarea valorilor pe ultimii cinci ani pentru fiecare categorie de autovehicule asigurate RCA, dar si agregate”, astfel incat sa se evidentieze scumpirile din perioada 2015-2016.

Guvernul a adoptat joi, 15 septembrie, o Ordonanta de Urgenta prin care recomanda ASF o noua formula de calcul pentru politele RCA si plafoneaza costul acestei asigurari la 7.500 de lei.

Sursa: businessmagazin.ro
     
Tag-uri: rca, patronate
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii