ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
12-09-2016, ora 10:07

Patriarhul Daniel: „Intr-o societate secularizata si globalizata, este necesara intensificarea cooperarii dintre Familie, Biserica si Scoala”

Articol de Cristian Amariei
Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, a transmis un mesaj cu prilejul inceputului noului an scolar, in care subliniaza ca, intr-o societate in care copiii si tinerii sunt indemnati 'sa gandeasca in termeni de succes material', este necesara intensificarea 'cooperarii dintre Familie, Biserica si scoala'.

Potrivit patriarhului Daniel, inceputul noului an scolar este prilej de bucurie si de emotie pentru elevi, parinti si cadre didactice, precum si de 'constientizare a valorii educatiei autentice in viata copiilor si a tinerilor'.

"Intr-o societate secularizata si globalizata, in care copiii si tinerii sunt indemnati sa gandeasca in termeni de succes material si 'sa se descurce individual', este necesara intensificarea cooperarii dintre Familie, Biserica si scoala, pentru a cultiva valorile perene ale persoanei dincolo de modelele efemere ale vremii, spre a dezvolta libertatea unita cu responsabilitatea si fericirea personala unita cu solidaritatea comunitara", afirma patriarhul Daniel.

El subliniaza ca Biserica, prin rolul ei spiritual si educational, doreste sa vina in intampinarea tinerilor care cauta 'un sens al vietii si al devenirii lor in societate'.

"Astfel, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a declarat anul 2016 'An omagial al educatiei religioase a tineretului crestin ortodox' si 'An comemorativ al Sfantului Ierarh Martir Antim Ivireanul si al tipografilor bisericesti', care au unit bucuria credintei cu lumina culturii. Copiii si tinerii doresc sa fie iubiti si sa iubeasca, sa creasca afectiv, intelectual, spiritual si fizic, printr-o educatie adecvata. De aceea, ei au nevoie sa fie ascultati si incurajati, dar si ajutati si indrumati, mai ales cand idealul lor sincer se intalneste cu realitatea dura a contextului social cotidian, cand cresterea si maturizarea lor inseamna efort intelectual si fizic, speranta si perseverenta", se mai arata in mesajul citat.

Patriarhul Daniel reaminteste ca, in perioada 1-4 septembrie, Arhiepiscopia Bucurestilor, in colaborare cu Patriarhia Romana, a organizat "intalnirea Tinerilor Ortodocsi din Toata Lumea". Evenimentul a oferit un cadru adecvat in care 2.500 de tineri din diferite tari au identificat problemele specifice generatiei lor si au propus posibile solutii.

"Entuziasmul, daruirea si cooperarea tinerilor la aceasta intalnire arata dorinta implicarii active a tinerilor in viata Bisericii si a societatii, precum si importanta organizarii in continuare a unor astfel de evenimente, pentru ca adevarata bucurie se naste din comuniunea inimilor, iar maturizarea se realizeaza prin comunicare si conlucrare in comunitate", se arata in mesaj.

Potrivit intaistatatorului BOR, prin cateheza parohiala, prin parteneriatele dintre parohie si scoala, prin taberele de copii si multe activitati culturale, social-filantropice si ecologice pe care le organizeaza in cadrul diferitelor ei proiecte, Biserica "face eforturi sa cultive in copii si tineri duhul prieteniei si al comuniunii, sa previna abandonul scolar in familiile sarace si in cele in care parintii sunt plecati la munca in strainatate, sa suplineasca lipsa de afectiune parinteasca acolo unde parintii sunt absenti, sa descopere si sa incurajeze spiritual si material copiii talentati pentru a face roditoare darurile primite de la Dumnezeu, spre bucuria familiei si a comunitatii".

"Acum, la inceput de an scolar, adresam elevilor, parintilor si cadrelor didactice parinteasca binecuvantare, rugandu-ne lui Dumnezeu sa le daruiasca tuturor sanatate, ajutor si multa bucurie in promovarea unei educatii integrale, deopotriva intelectuale si spirituale, personale si sociale, spre binele familiei, Bisericii si poporului roman", mai transmite patriarhul Daniel.

Sursa: agerpres.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii