A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719648071.8968.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pasaportul electronic simplu, valabil trei ani pentru minorii sub 12 ani
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-03-2013, ora 18:05

Pasaportul electronic simplu, valabil trei ani pentru minorii sub 12 ani

Articol de Cristian Amariei

Pasaportul electronic simplu va avea o valabilitate de trei ani pentru persoanele care nu au implinit varsta de 12 ani si, respectiv, cinci ani pentru persoanele care au indeplinit 12 ani, potrivit unui proiect de lege aprobat miercuri in sedinta Guvernului.

Actul normativ vizeaza modificarea si completarea Legii 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, se arata intr-un comunicat postat pe site-ul Executivului.

Proiectul de Lege mai stipuleaza punerea in aplicare, la nivel national, a prevederilor din Regulamentul CE 444/2009 al Parlamentului European si al Consiliului prin modificarea varstei limita de la sase ani la 12 ani, prevazuta pentru minorii exceptati de la obligatia de furnizare a impresiunilor digitale.

Altfel spus, copiii de pana la 12 ani pot fi trecuti pe pasaport fara sa fie nevoie sa le fie luate amprentele. Pana acum, varsta limita era de 6 ani.

Reglementarea posibilitatii sesizarii celui mai apropiat serviciu public comunitar pentru eliberarea si evidenta pasapoartelor simple in situatia in care titularul sau reprezentantul legal al acestuia constata faptul ca datele inscrise sunt incomplete sau inexacte.

Sursa: AGERPRES

Foto: obiectivbr.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii