A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719758303.8642.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Pasajul "Mihai Eminescu", Biserica "Sfantul Sava" si echipamente pentru interventie rapida in situatii de urgenta: doar trei dintre proiectele in derulare, la Iasi, prin programul Regio
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-06-2013, ora 16:42

Pasajul "Mihai Eminescu", Biserica "Sfantul Sava" si echipamente pentru interventie rapida in situatii de urgenta: doar trei dintre proiectele in derulare, la Iasi, prin programul Regio

Articol de Madalina Irimia

Trei proiecte finantate cu fonduri europene nerambursabile, implementate in regiunea de dezvoltare Nord – Est, prin Regio, au fost vizitate de reprezentantii Autoritatii de Management si ai mass-media pe data de 18 iunie a.c. Este vorba despre modernizarea infrastructurii rutiere, optimizarea sistemului de interventie in situatii de urgenta si dezvoltarea circuitului touristic cultural-religios local.

Primul obiectiv Regio vizitat a fost dezvoltarea axei de transport est - vest a municipiului mIasi, care include pasajul Mihai Eminescu, Soseaua Pacurari, Strada Pacurari, Bulevardul Independentei si Strada Elena Doamna, proiect cu o valoare totala de 90.766.562,64 de lei.

Modernizarea axei de transport est - vest urmareste imbunatatirea infrastructurii urbane, prin construirea unui pasaj subteran si reabilitarea a 6.330,1 ml de artere urbane importante. Pasajul Mihai Eminescu va avea o lungime de 286,4 metri, o latime de 10 metri si o inaltime de 5 metri si va avea doua benzi, cu o latime de 3,5 metri fiecare, doua trotuare, cu o latime de 1,5 metri, destinate interventiilor, dar si rampe de acces dinspre strada Pacurari si bulevardul Independentei.

Cel de-al doilea proiect Regio prezentat jurnalistilor vizeaza reabilitarea ansamblului monument istoric "Sfantul Sava", in vederea introducerii acestuia in circuitul turistic cultural - religios local. Astfel, a fost restaurata o suprafata de 3.471 metri patrati, au fost amenajati 2.000 metri patrati de spatiu peisagistic si au fost achizitionate 6 echipamente pentru restaurarea obiectivului de patrimoniu. Valoarea totala a proiectului este de aproximativ 19.486.041 lei.

Urmatorul proiect Regio vizitat a fost sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Iasi, care, in urma finantarii europene, a fost dotat cu echipamente specifice pentru imbunatatirea calitatii sistemului de interventie. Pentru realizarea obiectivului, au fost echipate 48 de unitati mobile pentru interventii de urgenta si a fost creat un centru mobil de comanda si control.

Proiectul vizeaza un timp mediu de raspuns al unitatilor mobile pentru situatii de urgenta de 4,52 minute in mediul urban si de 18,35 minute in mediul rural.

Foto: forum.peundemerg.ro

     
Tag-uri: proiecte, regio, Iasi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii