ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-10-2012, ora 16:24

Pasagerii “Wizz Air” vor plati taxa si pentru bagajele de mana

Articol de Alexandra Stefanescu

In prezent, companiile aeriene sufera de o supraaglomerare a cabinelor aeronavelor din cauza numarului excesiv de bagaje aduse la bord. Aceasta supraaglomerare poate conduce la o experienta de zbor neplacuta si de cele mai multe ori cauzeaza intarzieri semnificative, care reprezinta un inconvenient pentru toti pasagerii.

Pentru a rezolva acaesta problema si pentru a asigura o experinta de calatorie mai placuta pentru toti pasagerii, Wizz Air a anuntat introducerea la 4 octombrie a unei politici inovatoare cu privire la bagaje, care propune 2 tipuri de bagaje de mana. Wizz Air va extinde aceasta politica in intreaga sa retea, pentru zboruri cu plecarea incepand cu 24 octombrie.

Daca ati cumparat bilete de zbor incepand cu 4 octombrie inclusiv, avand data de calatorie incepand cu 24 octombrie 2012 inclusiv, vi se va aplica noua politica privitoare la bagajele de mana:

-Vi se permite sa aduceti la bord numai un singur bagaj de mana, fie o geanta de mana mica, fie un bagaj de mana mare. Daca optati pentru un bagaj de mana mare, va trebui sa achitati o taxa;

-Articolele achizitionate la aeroport dupa punctele de control de securiate pot fi transportate la bord in plus fata de un singur bagaj de mana;

-Nu exista o limita de greutate pentru bagajul dvs. de mana, cu conditia sa-l puteti depozita in compartimentul de deasupra scaunelor fara ajutorul altcuiva;

1. Geanta de mana mica:

Daca bagajul dvs. de mana are dimensiunile de pana la 42x32x25cm inclusiv, acesta poate fi transportat la bord fara achitarea unei taxe. In general, un rucsac mic (cu capacitate de aproximativ 30 L) sau o geanta pentru laptop care incap sub scaunul din fata dvs. indeplinesc aceasta conditie.

2. Bagaj de mana mare:

Daca bagajul dvs. de mana depaseste dimensiunile unei genti de mana mici, va trebui sa achitati o taxa pentru a putea transporta bagajul la bord. Si bagajul de mana mare trebuie sa incapa cu usurinta in compartimentul aflat deasupra scaunelor din cabina, astfel ca nu trebuie sa depaseasca 56x45x25cm (dimensiunile standard stabilite de IATA pentru bagajul de mana, cu o capacitate de aproximativ 60 L).

Nu uitati ca dimensiunile bagajului dvs. vor fi controlate la aeroport. Achizitionati online in avans si economisiti 50% sau chiar mai mult!

Wizz Air isi incurajeaza toti pasagerii care calatoresc cu bagaj de mana mare sa achizitioneze optiunea de bagaj de mana mare online cu cel putin 3 ore inainte de decolare, contra unei taxe de 10 euro. Daca nu ati achizitionat optiunea online, va trebui sa o achitati la aeroport, unde taxa este de 20 euro la inregistrare sau 30 euro la porta de imbarcare.

Daca ati rezervat un bilet inainte de 4 octombrie sau daca primul zbor al rezervarii dvs. pentru un zbor dus-intors pleaca inainte de 24 octombrie, puteti transporta la bord un bagaj de mana mare gratuit. Aceasta politica se aplica deja zborurilor dintre Katowice si Londra Luton si va continua sa se aplice fara intrerupere. Aceasta noua politica nu se aplica in cazul zborurilor catre si din Ucraina, cu exceptia Budapesta-Kiev si Londra Luton-Kiev. Aceasta politica nu se aplica in cazul zborurilor operate de Wizz Air Ukraine (WAU).

Foto: glsa.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii