ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
05-09-2016, ora 10:02

Partidul populist anti-imgratie AfD devanseaza formatiunea Angelei Merkel in alegerile din landul natal al cancelarului german

Articol de Cristian Amariei
Partidul de extrema-dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) a obtinut duminica un succes electoral important chiar in landul natal si fieful Angelei Merkel, Mecklenburg-Pomerania Occidentala, unde au avut loc alegeri pentru Parlamentul regional. Potrivit rezultatelor preliminare, pe primul loc se afla social-democratii (SPD) cu aproximativ 30% din voturi, nationalistii populisti AfD s-au clasat pe a doua pozitie cu 22%, iar CDU, formatiunea lui Merkel, abia pe locul al treilea, cu 19%, relateaza AFP.

Rezultatele vin la un an dupa ce Angela Merkel a decis sa deschida granitele Germaniei pentru refugiati.

AfD, partid nationalist populist, care il ultimul an a iesit in evidenta printr-un discurs dur anti-imigratie, a fost infiintat in anul 2013 si devanseaza clar formatiunea lui Merkel, potrivit rezultatelor partiale.

Rezultatele vin si dupa o campanie electorala monopolizata de tema integrarii celor peste un milion de refugiati ajunsi in ultimul an pe teritoriul Germaniei.

Sursa: hotnews.ro
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii