A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664289.3566.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Parlamentarii vor mai multe ZILE LIBERE. Ce sarbatori ar putea deveni legale
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
20-01-2014, ora 16:25

Parlamentarii vor mai multe ZILE LIBERE. Ce sarbatori ar putea deveni legale

Articol de Madalina Irimia

Nici nu s-au intors bine din vacanta de iarna, ca senatorii si deputatii sunt tot cu gandul la libere. Au pus ochii pe inca doua zile pe care vor sa le declare sarbatori legale. Anul trecut, sase asemenea idei au fost respinse in Parlament.

Puterea si Opozitia se inteleg mai bine ca niciodata cand e vorba de zile libere. O suta zece senatori si deputati din toate partidele au semnat o noua propunere legislativa pentru ca ziua de 24 ianuarie sa fie declarata sarbatoare legala si deci, zi libera.

"Consideram anormal ca ziua de 24 ianuarie sa fie un simplu prilej de discursuri, o zi a carei semnificatie profunda in devenirea noastra nationala si statala sa se piarda cu trecerea timpului. (...) Recunoasterea ca sarbatoare legala este un gest simbolic care confera acestei sarbatori statutul bine meritat.", sustin initiatorii legii.

Semnatarii au cerut ca propunerea lor sa fie discutata in regim de urgenta. Demersul pare a fi sustinut chiar si de presedintele Traian Basescu, dar si de primarul Iasului, Gheorghe Nichita, de catre preoti si academicieni. O alta initiativa legislativa, depusa tot la Senat, in vacanta parlamentara, vizeaza modificare Codului Muncii si adaugarea unei noi sarbatori legale. 24 de senatori si deputati, majoritatea conservatori, propun ca ziua Inaltarii Domnului sa fie declarata zi libera.

"Este nevoie urgenta de adoptarea unei propuneri legislative care sa declare Ziua Inaltarii Domnului-Ziua Eroilor ca zi nelucratoare. (...) In acest fel vom marca dupa cuviinta importanta publica a Zilei Inaltarii Domnului, ca zi de aleasa cinstire a eroilor care s-au jertfit pentru apararea credintei stramosesti si a tarii!!", sustin initiatorii.

Doar in sesiunea trecuta, sase asemenea propuneri de lege au fost respinse tot de Parlament, iar ziua de 24 ianuarie se doreste libera din 2010, dar nici pana in prezent parlamentarii nu au ajuns la vreo intelegere.

Ziua de 24 ianuarie este supranumita Mica Unire si ramane in istorie ca data la care s-a infaptuit Unirea Principatelor Romane, la 1859.

Romanii au in prezent 13 zile pe an, declarate sarbatori legale.

Sursa: realitatea.net

Foto: opiniatimisoarei.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii