A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719831416.3422.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Parintii care revin mai devreme la munca ar putea primi 50% din indemnizatia de crestere a copilului ramasa
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
25-05-2016, ora 09:12

Parintii care revin mai devreme la munca ar putea primi 50% din indemnizatia de crestere a copilului ramasa

Articol de Cristian Amariei
Persoanele care revin la serviciu mai devreme de termenul limita al concediului pentru cresterea copilului ar putea primi jumatate din indemnizatia corespunzatoare perioadei ramase, in locul stimulentului lunar de insertie, care in prezent reprezinta 85% din salariul minim brut pe economie.

Un proiect de lege depus recent la Parlament propune o astfel de modificare a legislatiei in vigoare, aratand ca stimulentul de insertie nu este suficient pentru a-si atinge scopul pentru care a fost introdus, potrivit profit.ro.

In motivarea proiectul de lege, acest stimulent de insertie este considerant insuficient atat pentru a convinge parintii sa se intoarca mai devreme la munca, cat si pentru a asigura cresterea copiilor.

Prin urmare, proiectul de lege propune ca “persoanele beneficiare ale indemnizatiei lunare pentru cresterea copiilor, ce isi reiau activitatea inainte de expirarea termenului legal al concediului pentru cresterea copilului, au dreptul la plata a 50% din indemnizatia cuvenita pentru toata perioada ramasa in care ar fi incasat aceasta indemnizatie, fara stimulentul de insertie”.

“Acest cuantum de 50% din indemnizatia cuvenita ar fi un ajutor acordat de stat pentru o minima ingrijire oferita copiilor si ar stimula reintegrarea mai rapida in campul muncii a persoanelor beneficiare ale concediului de crestere, intrucat stimulentul de insertie este insuficient. Pe de alta parte, aceasta revenire a parintilor in activitate ar aduce venituri suplimentare bugetului de stat, prin incasarea impozitelor legale prevazute in Codul fiscal”, sunt argumentele in sprijinul initiativei.

Potrivit legislatiei actuale, persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, revin intr-o forma de activitate economica si obtin venituri supuse au dreptul la un stimulent de insertie lunar.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii