ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
19-02-2014, ora 12:20

Parchetul a inceput urmarirea PENALA in cazul tragediei din Apuseni. Cine sunt persoanele vizate

Articol de Cristian Amariei

Parchetul ICCJ a dispus, in cazul accidentului aviatic din Apuseni, inceperea urmaririi penale si pentru infractiunile de neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca.

Mai mult, s-a inceput urmarirea penala si pentru incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, miercuri, ca in continuarea cercetarilor privind catastrofa aviatica din Apuseni, Sectia Parchetelor Militare a dispus, in 17 februarie, prin ordonanta, inceperea urmaririi penale si pentru infractiunile de neluare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca (articolul 349 din Codul penal) si de nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca (articolul 350 din Codul penal), precum si pentru intractiunea prevazuta de articolul 98 raportat la articolul 110 din Codul aerian.

Potrivit articolului 98 din Codul aerian, incalcarea de catre personalul aeronautic civil a indatoririlor de serviciu sau neindeplinirea lor, daca fapta este de natura sa puna in pericol siguranta zborului, se pedepseste cu inchisoare de la unu la cinci ani.

Urmarirea penala a fost inceputa de procurorii militari prin raportare la articolul 110 din acelasi act normativ, care stabileste ca, daca faptele au avut ca urmare decesul uneia sau al mai multor persoane, pedeapsa este detentiunea pe viata sau inchisoarea de la 15 la 25 de ani si interzicerea unor drepturi.

Referitor la savarsirea infractiunilor de neluare si nerespectare a masurilor legale de securitate si sanatate in munca, Codul penal prevede pedepse cuprinse intre sase luni si trei ani de inchisoare sau amenda.

Integral pe stirileprotv.ro

Foto: cronicaromana.ro

     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii