A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664834.5157.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Paradoxal, pierderea sperantei poate duce la fericire
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
03-12-2015, ora 11:12

Paradoxal, pierderea sperantei poate duce la fericire

Articol de Madalina Irimia
Pierderea sperantei poate sa ii faca pe anumiti pacienti suferind de afectiuni grave sa devina, in mod paradoxal, mai fericiti, sustin cercetatorii americani de la Health Center for Behavioral and Decision Sciences in Medicine din cadrul Universitatii din Michigan.

Cercetarea s-a bazat pe monitorizarea si analiza reactiilor unor pacienti adulti care au suferit operatii de extirpare a colonului. Patruzeci si unu dintre pacienti au fost informati ca procedura de colostomie prin care au trecut este reversibila si ca vor putea efectua o a doua operatie pentru a se reface legatura dintre intestinele lor, peste cateva luni, urmand sa renunte apoi la sacul artificial colostomic. In schimb, la 30 de pacienti li s-a spus ca aceasta colostomie este permanenta. Studiul, publicat in cel mai recent numar al revistei Health Psychology, a relevat faptul ca pacientii din cel de-al doilea grup, cei fara speranta, erau mai fericiti, la sfarsitul celor sase luni de monitorizare, comparativ cu pacientii care au suportat o colostomie reversibila.

"Credem ca ei erau mai fericiti pentru ca au decis la un moment dat sa isi traiasca vietile. Au realizat care sunt cartile pe care le au in mana si au inteles ca nu au alta posibilitate decat sa joace cu aceste carti", a explicat Peter Ubel, coordonatorul studiului. Specialistul a adaugat ca medicii nu doresc adeseori sa le spuna pacientilor lor ca speranta este inutila, deoarece speranta joaca un rol major in fericirea oamenilor.

Sursa: gandul.info
     
Tag-uri: speranta, fericire, studiu
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii