A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727664612.3367.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

"Pana la 27 de ani, orice femeie trebuie sa faca asta". Ce le cere guvernul chinez tinerelor
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
24-02-2013, ora 09:02

"Pana la 27 de ani, orice femeie trebuie sa faca asta". Ce le cere guvernul chinez tinerelor

Articol de Madalina Irimia

Regimul comunist din China incearca sa supuna femeile tinere unor presiuni, ca sa rezolve o serioasa problema demografica.

Ingrijorati ca tot mai multe femei educate si cu stare materiala buna raman necasatorite chiar si dupa varsta de 27 de ani, oficialii chinezi vor ca acestea sa fie numite in mod public “fete batrane, neatragatoare”, scrie Daily Mail.

Aceste cuvinte au fost folosite deja in presa de stat si au starnit imediat revolta tinerelor care isi doresc un alt viitor si nu se multumesc “sa se marite cu un barbat bogat si puternic”, asa cum sunt sfatuite de regimul conservator al tarii.

Autoritatile sustin ca numarul mare de barbati necasatoriti va duce la “haos social”. In plus, numarul femeilor din China este mult mai scazut decat al barbatilor, din cauza avorturilor selective facute timp de ani de zile si a politicii care permite unei familii sa aiba un singur copil.

Potrivit statisticilor, una din 5 femei cu varsta intre 25-29 de ani este necasatorita. Conform unui sondaj recent, 9 din 10 chinezi considera ca o femeie trebuie sa se marite pana la 27 de ani, preferabil intre 25 si 27 de ani.

In China, majoritatea barbatilor vor sa-si aleaga neveste mai tinere si mai putin educate decat ei, insa in prezent cele mai multe femei singure sunt cu studii superioare, in timp ce barbatii celibatari au studii inferioare.

Sursa: stirileprotv.ro

Foto: meetsinglewomen.net

     
Tag-uri: femei, china, casatorie
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii