A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727676278.3183.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

Paine, aur si votca - cum muta Guvernul evaziunea dintr-o parte in alta
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

ECONOMIC
13-08-2013, ora 13:01

Paine, aur si votca - cum muta Guvernul evaziunea dintr-o parte in alta

Articol de Cristian Amariei

Reducerea TVA la paine va elimina o parte din evaziunea fiscala din panificatie si va conduce la o usoara scadere a pretului, in timp ce evaziunea si scumpirile vor migra catre industria alcoolului si a produselor de lux, spun reprezentantii domeniilor vizate de noile masuri anuntate de Guvern.

De la 1 septembrie, TVA la paine scade de la 24% la 9%. In schimb, cresc accizele la alcool si sunt introduse accize pe bunuri de lux, printre care si bijuteriile.

Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor din Industria Alimentara - Sindalimenta, Dragos Frumosu, desi este o masura buna, reducerea TVA la paine trebuie sa fie mai ampla si insotita de alte actiuni pentru a avea un impact semnificativ la nivelul evaziunii.

"Este o masura foarte buna, dar este insuficienta. Din punctul meu de vedere, ar fi trebuit sa fie introdusa pentru toate alimentele. Eu cred ca aceasta masura trebuie sa fie insotita de altele care sa pedepseasca foarte aspru pe cei prinsi ca fac in continuare evaziune", a spus Dragos Frumosu pentru Ziare.com.

Integral pe ziare.com

Foto: finantistii.ro

     
Tag-uri: paine, Guvern, evaziune
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii