A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1727675127.5931.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PROTESTE COLECTIV. Zeci de mii de oameni in strada si dupa demisia Guvernului FOTO
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
05-11-2015, ora 09:40

PROTESTE COLECTIV. Zeci de mii de oameni in strada si dupa demisia Guvernului FOTO

Articol de Cristian Amariei
Zeci de mii de oameni au iesit din nou, miercuri, in Piata Universitatii din Capitala, dar si la Palatul Parlamentului, pentru a doua zi consecutiva de proteste declansate de tragedia de la Club Colectiv, din 30 octombrie, in urma careia si-au pierdut viata 32 de persoane si alte aproximativ 90 sunt in stare critica si grava.
Daca marti, in prima zi de proteste, in strada au fost aproximativ 25.000 de oameni, miercuri numarul demonstrantilor a fost aproape dublu, potrivit estimarilor Romania TV. Alte aproximativ 20.000 de oameni au iesit in strada in mai multe orase din tara, in semn de solidaritate fata de miscarile de strada de la Bucuresti.

Pe pancarte au scrise mesaje precum: "Eu cred in Romania", "The day we give in is the day we die" (Ziua in care cedam este ziua in care murim, versuri Goodbye to Gravity, n.r.), "Vreau o Romanie in care sa-mi doresc sa traiesc", "Nu ma cumperi cu doua demisii", "Romania curata, coruptia ucide", "Jos labele de pe justitie", "Bunicii la razboi, parintii la revolutie, noi cautam o alta solutie".
La acestea se adauga mesaje impotriva tuturor politicienilor: "Nu vrem PNL, nu vrem PSD, nu vrem USL, nu pentru asta s-a iesit ieri in strada. Plecati toti", "Daca va schimbati intre voi, generatia noastra va duce la gunoi", "Iohannis, atentie. Ai o singura sansa. Fara securisti, fara mafioti", "DNA, nu raspunzi decat in fata romanilor, iar romanii spun: Rade-i pe toti", "Nou partid, nou inceput", "Jos mafia politica", "Pentru crime si hotie, noi va vrem la puscarie", dar si a Patriarhului Daniel - "Piedone si Viorel, luati-l si pe Daniel".
Aproximativ 200 de romani au protestat si in centrul Parisului, in zona Trocadero, pe langa Tour Eiffel, strigand "Diaspora e cu voi", "Coruptia ucide" si "Daca va schimbati intre voi, va duceti la gunoi". Zeci de tineri din Romania si Republica Moldova au iesit in strada si la Luxembourg, in semn de solidaritate cu manifestatiile din tara.
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii