ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
22-01-2016, ora 11:29

PROIECTUL privind VACCINAREA OBLIGATORIE, finalizat la sfarsitul lunii februarie. SANCTIUNILE, introduse progresiv

Articol de Cristian Amariei
Proiectul de lege in ceea ce priveste vaccinarea obligatorie la copii a fost definitivat din punct de vedere tehnic. Varianta sa finala ar putea fi pusa in dezbatere publica la sfarsitul lunii februarie, a declarat, pentru RomaniaTV.net, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie. Totodata, medicul a vorbit si despre eventualele sanctiunile care ar putea fi introduse progresiv, in cazul in care unii parinti refuza vaccinarea.

Ministerul Sanatatii pregateste un proiect de lege care prevede vaccinarea obligatorie a copiilor. Mai multe vaccinuri vor fi pe lista celor de care depinde posibilitatea inscrierii copiilor la gradinita sau la scoala. In Romania vor deveni obligatorii urmatoarele vaccinuri: BCG (anti-tuberculoza), HEP B (anti-hepatita B), DTPa (anti-diftero-tetano-pertussis acelulara, adica impotriva difeteriei, tetanosului si tusei convulsive, "magareasca"), VPi (anti-polio poliomielitei), Hib (anti-haemophillus influenzae de tip b), ROR (anti-rubeola, anti-rujeola si anti-oreion), precum si vaccin pneumococic conjugat - in functie de fondurile disponibile (impotriva otitei, meningitei, pneumonii provocate de pneumococ).

Proiectul, care urmeaza sa fie pus in dezbatere publica, apare pe fondul scaderii acoperirii vaccinale. Proiectul de lege a fost finalizat din punct de vedere tehnic, insa trebuie evaluat si din punct de vedere juridic.

Continuarea aici
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii