ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
17-01-2015, ora 06:51

PROGNOZA METEO. Weekendul vine cu vreme CALDA si CEATA

Articol de Cristian Amariei
Vremea se mentine calda in urmatoarele zile, cu temperaturi peste media normala a perioadei, diminetile fiind dominate de ceata.

Sambata, vremea din vestul tarii, precum si din zonele de deal si de munte din celelalte regiuni ne aminteste mai degraba de primavara, pentru ca soarele va fi foarte generos, iar temperaturile cu mult peste normalul datei din calendar. in schimb, in sudul si in estul tarii si pe arii restranse si in centru ceata reduce semnificativ vizibilitatea si izolat e persistenta si asociata cu burnita, timp in care sunt prezenti si norii cu plafon jos. in aceste conditii, temperaturile sunt apropiate de cele normale intr-o zi de ianuarie asa ca asteptam maxime de la aproximativ 0 grade in zonele cu ceata persistenta din est paaa spre 12...14 grade in dealurile de vest.

Ultima zi a saptamanii vine tot cu vreme mai calda decat in mod obisnuit in aceasta perioada, mai ales in vest, la deal si la munte. Nori acopera cerul o buna parte a zilei si lasa ploi in regiunile vestice si nord-vestice, iar nopatea izolat ploua si in centru si nord-est. La munte asteptam si lapovita si ninsoare, iar in zonele joase din sud si est va fi ceata insotita de nori josi care local va persista peste zi, trecator asociata cu burnita. Pe suprafete restranse se poate forma polei. Vantul sufla mai alert in zonele montane inalte, dar trecator si in vest si in sud-est. Maximele pleaca de la minus 1...0 grade in zonele cu ceata persista, din Moldova, si ajung la 14, poate chiar 15 grade in dealurile din vest si sud.

Si luni temperaturile raman peste normalul datei din calendar in cea mai mare parte a tarii, meteorologii prognozeaza de la 1 grad in nordul Moldovei pana la 12 grade in sudul Banatului. Cerul e incarcat de nori si ploua in vest, nord si in centru si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. La munte si in nordul Moldovei vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. indeosebi dimineata, in zonele joase din sud si est va fi ceata. Vantul sufla turbulent in sudul Banatului si pe crestele montane.

Marti, in estul si in sudul tarii cerul e mai mult noros si local ploua, iar la munte si in Moldova vor fi si lapovita si ninsoare. in celelalte zone ploua doar pe arii restranse. Dimineata, in zonele joase, ceata ramane de interes, iar maximele, mai ridicate decat cele normale indeosebi in regiunile intracarpatice, se vor situa intre 1 si 11 grade. De miercuri pana aproape de weekendul viitor temperaturile raman mai mari decat in mod obisnuit in aceasta perioada in regiunile intracarpatice, iar in rest scad usor, iar sanse mai mari de precipitatii sunt in sud, est si in centru.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii