ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-04-2015, ora 08:15

PROGNOZA METEO. Vremea se raceste de marti. De miercuri revin ploile in unele regiu

Articol de Cristian Amariei
Vremea va fi calda luni, cand maximele vor atinge si 27 de grade in regiunile sudice. De marti, vremea se raceste, iar, local, va ploua. Racirea vremii continua si miercuri. in zona montana vor reveni precipitatiile mixte.

Luni, vremea se va mentine calda in cea mai mare parte a tarii, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse intre 16...17 grade pe litoral si 27 de grade in regiunile sudice. Cerul va fi variabil in prima parte a zilei, apoi instabilitatea atmosferica mai accentuata determina innorari indeosebi dupa-amiaza si noaptea, cand local la munte, in vest si in nord, si izolat in rest, vor fi averse, insotite de descarcari electrice. Izolat vor fi si conditii de grindina. Dimineata, in regiunile estice, vor fi conditii de ceata. Vantul se va intensifica trecatoare in timpul averselor.

Vreme calda si pentru bucuresteni luni, cu maxime de inceput de vara. 25...26 grade vor arata termometrele dupa-amiza. Ziua incepe cu cer senin, apoi apar ceva nori dupa-miaza, fara sa aduca ploi, iar vantul nu trece de moderat.

Marti, tara noastra se va afla sub influenta unei despresiuni atmosferice care va determina o vreme in general instabila, dar vom simti si o scadere usoara a valorilor termice. Cerul va fi acoperit de nori in jumatatea vestica a tarii, unde pe arii extinse va ploua, iar in celelalte regiuni innorarile se vor accentua dupa-amiaza, iar noaptea ploile vor cadea local. In vest, in centru si in nord, precum si in zonele de deal si de munte, ploile vor fi insemnate cantitativ si se vor acumula pe arii restranse 15...20 l/mp si izolat 25...30 l/mp. Vantul va avea intensificari in sud si in est. Temperaturile maxime se vor situa intre 15...16 grade pe litoral si 24...25 de grade in sudul Munteniei.

Vremea se schimba si in Capitala. Se va raci usor si vremea va deveni, in general, instabila. Cerul se va innora dupa-amiaza si in primele ore ale noptii, cand asteptam averse si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari peste zi, iar mercurul din termometre nu mai trece de 22...23 de grade.

Miercuri, vremea continua sa se raceasca, iar in prima parte a zilei, cerul va fi mai mult noros si va ploua in jumatatea de nord a tarii si doar local in sud. Dupa-amiaza si noaptea, ploile vor inceta si cerul se va degaja in vest, in nord si in centru, iar ploile se va restrange catre jumatatea estica a tarii. in zona montana vor reveni precipitatiile mixte. Vantul va prezenta intensificari locale, mai ales in regiunile sudice si la munte. Temperaturile maxime, mai scazute decat mediile multianuale ale acestei paerioade, indeosebi in vest, in centru si in nord, vor fi cuprinse intre 9 grade in zonele intracarpatice si in nordul Moldovei si 20...21 de grade in sud-est.

Racirea vremii continua si in Capitala, unde amiaza nu aduce mai mult de 19...20 grade. Cerul va fi incarcat de nori o buna parte a zilei. Temporar va ploua, iar vantul va fi destul de agitat.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: prognoza, meteo, ploi
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii