ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

POLITIC
16-09-2016, ora 08:08

PROGNOZA METEO. Vreme de vara la jumatatea lui septembrie. Cand scad temperaturile

Articol de Cristian Amariei
In zilele urmatoare vremea se va mentine deosebit de calda, cu temperaturi peste mediile climatologice obisnuite pentru jumatatea lunii septembrie. Abia duminica in unele zone din tara se va raci usor si va aparea instabilitatea atmosferica.

VINERI, vremea va deveni deosebit de calda pentru aceasta perioada din an. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 23...24 de grade pe litoral si 33 de grade, local, in Oltenia si Muntenia. Cerul, mai mult senin in mare parte din tara, va avea unele innorari pe parcursul zilei la munte si in sud-estul extrem, iar in a doua parte a noptii in vestul si nord-vestul tarii, unde numai izolat vor fi conditii ca, trecator, sa ploua slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu usoare intensificari in Dobrogea. In depresiuni, vor fi conditii de ceata dimineata si noaptea.

SAMBATA, remea se va mentine deosebit de calda, mai ales in jumatatea de sud a tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si noaptea, in vestul, centrul si nordul tarii, unde local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Spre sfarsitul intervalului, astfel de fenomene se vor semnala izolat si in sud-est. Izolat se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 26 si 34 de grade. (25 de grade in delta si 35 de grade, izolat, in Lunca Dunarii).

DUMINICA, vremea se va raci in majoritatea regiunilor, dar valorile termice inca vor fi mai ridicate decat cele normale pentru aceasta data, mai ales in sudul teritoriului. Vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului ziua in regiunile estice si local in cele centrale si zonele montane, iar noaptea in sud, sud-vest, est si la munte si izolat in rest. Mai ales la munte, se vor cumula cantitati de apa mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 21 si 31 de grade. (19...20 de grade in nordul Moldovei, pana la 32...33 de grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei).

La inceputul saptamanii viitoare, insa, vremea va fi in general instabila, luni, iar valorile termice vor continua sa scada, mai ales in sudul tarii. Vor fi innorari temporar accentuate, averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului in toate regiunile, iar cantitatile de apa vor fi local insemnate, mai ales in est si la munte. Vor fi conditii de grindina. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 20 si 26 de grade. (19 grade in nordul Munteniei si 27 de grade in Lunca Dunarii). Marti si miercuri vremea se va mentine racoroasa si in general instabila. Putem vorbi despre o vreme clasica de toama, local si temporar urmand sa ploua, indeosebi in prima parte a intervalului.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii