ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-05-2015, ora 09:06

PROGNOZA METEO. Val de caldura in zilele ce urmeaza: Temperaturile vor depasi 30 de grade

Articol de Madalina Irimia
Schimbari radicale ale vremii. Meteorologii anunta primele temperaturi tropicale: la jumatatea saptamanii, vom avea parte chiar de 33 de grade in termometre. Sunt insa si vesti proate. Dupa valul de caldura, vom fi loviti de ploi torentiale, vijelii si chiar grindina.

Potrivit meteorologilor, vremea se incalzeste de la o zi la alta.

LUNI. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 15 grade in Maramures si 28 de grade in extremitatea de sud-vest tarii. Cerul va fi temporar noros si, mai ales pe parcursul zilei, vor fi averse, posibil insotite de descarcari electrice, local in zonele montane si in regiunile nordice, pe arii restranse in centru si in nord-est si doar izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla cel mult moderat.

BUCURESTI. Vremea va continua sa se incalzeasca si mercurul din termometre urca pana la pragul zilelor de vara. 24..25 asteptam dupa amiaza. Vantul acopera doar temporar iar vantul abia se simte.

MARTI. Temperaturile continua sa creasca si vremea va deveni calda, chiar deosebit de calda in regiunile sud-vestice, unde se vor inregistra maxime termice de pana la 30 de grade, plecand de la 16 grade in delta si pe litoral. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare peste zil cand se vor cadea averse, in general slabe cantitativ asociate cu descarcari electrice, local in zonele montane, pe arii restranse in centru, nord si nord-est si izolat in restul teritoriului. Vantul va avea intensificari la munte si in Dobrogea.

BUCURESTI. Vremea va deveni calda pentru aceasta perioada, cu maxime in jur de 26 grade. Cerul va fi variabil, doar temprar norii strang randurile in timpul zilei dar sansele de ploaie sunt reduse.

MIERCURI. Temperaturile mai cresc si drept urmare vom avea o vreme deosebit de calda pentru prima decada a lunii mai in cea mai mare parte a tarii. in cursul zilei ne vom bucura si de o vreme frumoasa, cu cer variabil si doar pe arii restranse vor fi ploi de scurta durata, in special in zonele de munte. Seara si noaptea instabilitatea atmosferica se va accentua in jumatatea nordica, local vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, posibil cu aspect de vijelie. Vor fi conditii de grindina, iar izolat cantitatile de apa vor fi importante. in restul teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala izolat spre dimineaa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 16...17 grade pel itoral si 32..33 de grade in Banat.

BUCURESTI. Vremea va fi frumoasa si mult mai calda decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla cel mult moderat. Temperatura maxima va fi de 28...29 de grade.

JOI. Vremea va fi in general instabila si se va raci fata de zilele precedente, astfel ca valorile termice se vor apropia de normalul perioadei, adica de la 18 la 26 grade. Cerul va fi temporar incarcat de nori si vor fi averse si descarcari electrice, local in centrul, estul si sudul tarii, iar in prima parte a intervalului, pe arii mai restranse si in rest. Vantul va sufla cu intensificari in majoritatea zonelor, dar va avea rabufniri si in timpul ploilor. Se mentin conditiile de grindina si pentru cantitati de apa mai insemnate.

De VINERI pana la finalul saptamanii, regimul termic va fi apropiat de mediile climatologice ale acestei perioade. Probabilitatea de aparitie a fenomenelor asociate instabilitatii atmosferice va fi mai ridicata lvineri in regiunile estice si sud-estice, iar spre sfarsitul intervalului cu precadere in zonele montane si in jumatatea de vest.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii