ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
08-11-2016, ora 09:07

PROGNOZA METEO. Temperaturi scazute si ploi in urmatoarele zile

Articol de Madalina Irimia
Meteorologii anunta temperaturi scazute in urmatoarele zile. Marti va ploua in majoritatea regiunilor, ziua, pe arii mai extinse in nordul Olteniei si al Munteniei, in Transilvania si Moldova, unde cantitatile de apa vor depasi local 15...20 l/mp, iar in Carpatii Meridionali si in Carpatii de Curbura, izolat se vor totaliza peste 35 l/mp, iar noaptea in jumatatea de sud-vest a teritoriului.

MARTI, vremea va fi in general inchisa si se va raci, mai accentuat in centrul, sud-vestul si nord-estul tarii. Ploile vor avea si caracter de aversa si pe suprafete restranse se vor semnala descarcari electrice. La munte, la altitudini mari, indeosebi in nordul Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va prezenta intensificari mai ales in regiunile sudice si sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depasi temporar 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor incadra intre 3...4 grade in estul Transilvaniei Si 18...20 de grade in sudul Dobrogei.

MIERCURI, valorile termice vor continua sa scada in majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru aceasta data, iar maximele termice se vor situa intre 4 si 11 grade. Exceptie va face Dobrogea si sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor mentine mai ridicate decat mediile multianuale ale perioadei, pana la 17...18 grade in sudul litoralului.

In prima jumatate a zilei, cerul va fi mai mult noros si va ploua in cea mai mare parte a tarii, iar in zona montana se vor semnala precipitatii mixte. Spre seara si in cursul noptii, aria precipitatiilor se va restrange catre jumatatea de sud-est a teritoriului. Acestea vor fi sub forma de ploaie in Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precipitatii mixte in Transilvania si in zona subcarpatica a Moldovei si predominant ninsori la munte. In rest, innorarile vor fi temporare, iar precipitatiile izolate. Se vor acumula cantitati de apa mai insemnate, local in sud-estul teritoriului si pe spatii mici in celelalte zone. Vantul va avea unele intensificari la munte, dar si in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

JOI, valorile termice vor fi mai coborate decat cele normale pentru aceasta perioada a anului in majoritatea regiunilor, exceptand cele sud-vestice, unde vor fi apropiate de mediile multianuale. Pe parcursul zilei, in estul si sud-estul tarii cerul va fi mai mult noros si mai ales in prima parte a intervalului, vor fi precipitatii sub forma de ploaie, iar in Moldova, posibil, trecator si lapovita. La munte, vor predomina ninsorile.

In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar precipitatii slabe se vor semnala doar izolat. Noaptea local vor fi precipitatii predominant sub forma de ploaie in regiunile sudice. In prima parte a intervalului, vantul va avea intensificari in estul si sud-estul teritoriului, cu vitezele cele mai mari pe litoral, apoi va slabi in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 13 grade in Oltenia si sud-vestul Olteniei. La sfarsitul intervalului, in zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

TENDINTA

VINERI - Valorile termice diurne vor marca o crestere usoara fata de ziua precedenta in majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros si doar izolat vor fi precipitatii slabe, sub forma de ploaie, iar la munte, si lapovita si ninsoare. Noaptea innorarile se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde in regiunile vestice si sudice. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte, iar spre sfarsitul intervalului, si in sudul si sud-vestul tarii. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in sud-vest si sud. Dimineata, in zonele joase de relief, vor fi conditii de ceata.

SAMBATA si DUMINICA - La inceputul intervalului, valorile termice vor fi mai coborate decat mediile multianuale specifice perioadei, apoi vor marca o crestere usoara. Mai ales la inceputul intervalului, temporar, se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii