ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
26-12-2015, ora 10:02

PROGNOZA METEO. Temperaturi ridicate si vreme frumoasa in urmatoarele zile

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta vreme mult mai calda decat in mod normal la aceasta data, indeosebi in regiunile extracarpatice, la deal si la munte. Temperaturile vor incepe sa mai scada abia de saptamana viitoare. Marti sunt astptate temperaturi de intre -3 si 4 grade celsius.

Sambata, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in estul Transilvaniei si 14, 15 grade in nordul Munteniei.

Cerul va fi variabil, dar in regiunile vestice, nord-vestice si centrale, local dimineata si pe spatii restranse apoi, se va semnala nebulozitatea joasa si ceata. Izolat, in special in Transilvania si Maramures, vor fi ploi slabe sau burnita, iar la munte vor fi posibile precipitatii mixte.

In celelate zone, ceata va fi prezenta pe areale restranse, dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari temporare la munte, cu precadere in zona Carpatilor Orientali si trecatore in partea de est a teritoriului.

Duminica, valorile termice vor marca o crestere fata de ziua precedenta si vor caracteriza o vreme deosebit de calda pentru aceasta perioada a anului, mai ales in partea de sud si de est a tarii.

Cerul va avea innorari in regiunile nordice, indeosebi in cursul noptii, cand izolat, vor fi posibile ploi slabe. in restul teritoriului cerul va fi variabil, dar in zonele joase de relief, cu precadere din Banat, Crisana si Transilvania, pe arii restranse ziua si local noaptea se va semnala ceata sau nebulzitate joasa si vor fi conditii de burnita.

Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana inalta. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in zonele cu ceata persistenta si in jur de 18 grade in zona subcarpatica a Munteniei, Olteniei si Moldovei.

Luni, in vestul, nord-vestul si centrul tarii vremea va fi in general inchisa, cu nebulozitate stratiforma si ceata izolat persistenta si asociata cu burnita, conditii in care valorile termice se vor situa in jurul celor caracteristice acestei perioade.

In restul teritoriului cerul va fi variabil, regimul termic cu mult peste cel normal la aceasta data, iar mai ales dimineata se va forma ceata. in partea a doua a intervalului, nebulozitatea se va accentua si se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare local in Moldova precum si in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, pe spatii restranse in Transilvania si mai ales sub forma de ploaie, doar izolat, in Dobrogea si Muntenia.

Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, iar spre sfarsitul noptii si in estul teritoriului. Temperaturile maxime vor avea valori de la 2, 4 grade in regiunile intracarpatice, pana la 17,18 grade in nordul Munteniei.

In zilele urmatoare vremea va fi in general inchisa si se va raci in toate regiunile. Treptat, racirea se va accentua, asa incat, in mare parte din tara, valorile de temperatura ce urmeaza sa se inregistreze, vor ajunge sub cele ce ar fi normale, pentru acesta perioada. Vor fi precipitatii, in majoritatea regiunilor, pe arii relativ restranse, insa predominant sub forma de ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in sud-estul teritoriului, mai intai, apoi in est si sud-est.

Marti temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 0 si 8 grade, iar dupa aceea intre -3 si 4 grade. (valorile mai mici vor fi in Moldova si in estul Transilvaniei, iar cele mai mari in Banat, vestul si sud-vestul Transilvaniei si zona de deal a Olteniei)

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
SIBNET,  28.12.2015 06:28

Te invitam sa incepi acum un curs gratuit care te invata simplu si repede cum poti face bani pe internet. Cursul il primesti pe adresa ta de email, este gratuit, cu explicatii clare si te invata pas cu pas cum poti face bani pe internet. Pentru a primi cursul, trimite un mesaj la adresa de email: sibnet@usa.com

   
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii