A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719833990.456.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei zile. Ninsori si viscol in mare parte din tara
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
04-01-2015, ora 08:34

PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei zile. Ninsori si viscol in mare parte din tara

Articol de Cristian Amariei
Ninsorile si gerul revin in Romania. Meteorologii au emis o informare valabila pana duminica noaptea potrivit careia ninsorile isi fac aparitia intai in nord-vestul tarii, apoi aria lor se va extinde si va cuprinde Maramuresul, Crisana, Transilvania, Moldova. De asemenea, local ninsorile vor fi prezente si in zona Banatului. In regiunile sudice la inceput vor fi precipitatii mixte, ce vor favoriza depunerile de polei, apoi va ninge pe arii restranse, mai ales in Dobrogea si sud-estul Munteniei.

Duminica precipitatiile sunt prezente in majoritatea regiunilor, si vorbim despre ninsori in Maramures, Transilvania, local in Crisana si Moldova si doar pe alocuri in Banat, in timp ce in Dobrogea, Muntenia si partial in Oltenia vor fi precipitatii mixte intr-o prima etapa, ce vor favoriza poleiul, apoi insa predomina ninsorile. Vantul se intensifica si el in toata tara, cu viteze ce vor depasi local 50 km/h, in special in sud si centru, iar noaptea si in nord-est, in timp ce la munte va sufla tare, cu peste 70...80 km/h, viscolind ninsoarea. Temperaturile zilei vor fi cuprinse intre -4 grade in depresiuni si 6 grade, izolat, in sudul tarii.

In Bucuresti, in orele diminetii sunt conditii favorabile producerii de polei, iar peste zi predomina ninsorile. Vantul sufla si el mai sprinten, si maxima zilei inca atinge 1...2 grade peste limita de inghet.

Luni temperaturile mai scad, iar noaptea gerul se instaleaza din nou, mai ales peste regiunea Transilvaniei. La amiaza insa vor fi -6 grade in depresiuni si cel mult 3 pe litoral. Iar ninsoarea continua in estul si centurl tarii, ca si la munte, dar slab cantitativ. In rest, doar fulfuieli trecatoare, insa vantul cotninua sa sufle cu putere in nord-est, centru si sud-vest, dar mai ales la munte unde ninsoarea va fi spulberata si viscolita.

In Bucuresti si luni mai sunt conditii pentru ninsoare slaba, vantul insa nu face excese, iar maxima nu trece de pragul inghetului, -2, cel mult 0 grade vor fi la amiaza.

Marti temperaturile continua sa scada, vremea devine geroasa in mare parte din tara, la amiaza nu vor fi mai mult de -10 grade in estul Transilvaniei si doar in Oltenia se depaseste limita inghetului, cu doar 1 grad. Dar ziua nu se anunta mphprata, dimpotriva, soarele se iveste adesea printre nori si ninsori slabe mai cad doar izolat, la munte, in sud, centru si est. Vantul insa nu se domoleste nici marti in Moldova, Dobrogea, Baragan si zona de munte, unde trecator mai spulbera zapada.

In Bucuresti doar trecator inca ninge putin si slab, vantul insa ramane pototlit, dar vremea se raceste, devenind deosebit de rece, cu -2...-1 grad la amaiza, in timp ce noaptea si aici se instaleaza gerul, minimele coboara sub -10 grade.

Vremea va fi geroasa miercuri, mai ales in orele diminetii, in toata tara, iar la pranz in cateva localitati din estul si centurl tarii maximele amiezii nu trec de -12 grade si doar in sud/vestul extrem inca se ating -2 grade Celsius. Dar nu se mai asteapta precipitatii, cerul va fi destul de degajat si vantul doar in extremitatea de sud-est a tarii si pe crestele inalte de munte inca da semne de agitatie.

Si nici pentru urmatoatrele zile meteorologii nu au vesti prea bune, cel putin pana in weekend ramane vreme geroasa mai ales in sud, centru si est, in timp ce in rest temepraturile cresc putin, iar precipitatiile care se asteapta spre finalul saptamanii vor fi nu doar ninsori, ci si lapovite sau ploi, ce vor favoriza depuneri de polei. Iar in zonele joase de relief, local se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii