ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
09-03-2015, ora 08:18

PROGNOZA METEO pentru urmatoarele TREI ZILE. Vremea se incalzeste

Articol de Cristian Amariei
Inceputul celei de-a doua saptamani din martie vine cu cresterea temperaturilor in toata tara.

LUNI vremea va fi predominant frumoasa si se va incalzi usor. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare, indeosebi seara in extremitatea sud-vestica si sudica a tarii, unde doar izolat vor fi precipitatii slabe, mai ales ploi. in Muntii Banatului si in grupele vestice ale Carpatilor Meridionali, pe arii restranse vor fi posibile ninsori slabe. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si in Dobrogea. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 grade pe litoral si 14 grade in nord-vestul tarii. Izolat, dimineata va fi ceata.

Vremea va fi frumoasa si in Bucuresti si se va incalzi usor. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 10...11 grade.

MARTI, in jumatatea de nord a tarii vremea va fi in continuare predominant frumoasa, cu cer variabil spre senin, iar valorile termice vor continua sa creasca usor. in sudul si sud-estul teritoriului vor fi innorari temporare si pe arii restranse va ploua slab, indeosebi in cursul noptii. Cu totul izolat, in zona de munte vor fi precipitatii mixte. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 5 grade in sudul Olteniei si sud-vestul Munteniei si 15 grade in Maramures. in zonele joase de relief, dimineata este posibil sa se formeze ceata.

Vremea va fi apropiata de normalul termic al perioadei in Capitala, unde amiaza vine cu 7...8 grade , in conditiile in care temporar cerul va fi acoperit de nori, dar mai curand noaptea isi face aparitia si ploaia. Vantul va sufla cel mult moderat.

MIERCURI, regimul termic va fi caracterizat de valori usor mai ridicate fata de normele climatologice specifice perioadei. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 7 in delta si in depresiuni si 14 grade in vest si nord-vest, acolo unde vremea este insorita, pentru ca in restul zonelor se inmultesc treptat norii, mai ales seara si noaptea. Temporar vor cadea precipitatii slabe, mixte, la munte si sub forma de ploaie pe arii restranse in sud, est si centru si cu totul izolat in restul teritoriului. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in zona montana inalta. Dimineata in zonele joase de relief vor fi conditii de ceata.

Cerul se innoreaza si in zona Capitalei, in special seara si noaptea, cand trecator vor fi conditii pentru ploi slabe. Temperatura maxima va fi de 10...11 grade.

In a doua parte a saptamanii, cel putin pana sambata, vremea va fi in general inchisa si se vor semnala ploi in toate regiunile, pe arii destul de extinse. La munte, in dealurile Moldovei si in depresiunile din estul Transilvaniei precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in vestul, sud-vestul si nordul tarii, precum si in zona montana. Valorile termice se vor situa, in general, in jurul normelor climatologice specifice perioadei, cu maxime cuprinse intre 5 si 12 grade.

REGIUNI

In Transilvania, dupa dimineata geroasa din zonele depresionare, amiaza vine cu temperaturi agreabile si asta pentru ca soarele straluceste nestingerit, inca de la primele ore ale zilei. 8 grade este maxima termica a acestei zilei la Miercurea Ciuc, 10 la Brasov si 11 grade la Sibiu si Alba Iulia.

Tot 11 grade vor strange termometrele si spre nord-vest in Cluj-Napoca si Oradea, iar in Satu Mare se vor inregistra aproximativ 13 grade, temperaturi autentice de primavara, cgiat putin mai ridicate decat ar fi normal, in conditiile in care pe tot parcursul zilei cerul ramane lipsit de nori.

Soarele este destul de generos si in regiunile vestice si numai prin sudul Banatului se arata cativa nori, dar sansele de precipitatii sunt destul de mici. Vantul nu se simte si sunt asteptate temperaturi in acord cu data din calendar: 11 grade in Arad si Timisoara si 10 grade in Resita.

In Oltenia norii mai zabovesc si pe parcursul zilei de astazi in partea de sud a regiunii, insa numai izolat este posibil sa mai lase precipitatii slabe, mai ales ploi slabe. Vor fi cel mult 8 grade in Craiova, 9 la Slatina si Targu-Jiu si 10 grade in Ramnicu Valcea.

Cerul va fi senin astazi si in partea de nord a Munteniei, iar in extremitatea sudica a regunii soarele se mai ascunde din cand in cand pe dupa nori, mai ales seara. In schimb, vantul va mai avea cateva rabufniri nervoase, asa ca este posibil sa fure cateva grade din termometre, respectiv din cele 9 grade de la Pitesti si nTargoviste, 8 in Alexandria si 9 grade in Giurgiu.

In partea de sud-est a tarii, vremea va fi frumosa ca aspect, cu mult soare si nori numai de decor, fara sanse de ploaie, dar vantul continua sa fie mai alert, asa temperaturile real resimtite vor fi mai scazute cu aproximativ 3 grade fata de cele 10 grade pe care le vor arata termometrele in Buzau si Calarasi, 9 grade in Calarasi si 6 grade pe litoral, in Constanta.

In Moldova, in schimb, vremea este ideala. Se arata soarele inca de dimineata, vantul este destul de linistit, iar temperaturile sunt potrivite pentru o zi de9 martie, poate chiar usor mai ridicate in special in jumatatea nordica a regiunii. Meteorologii anunta 10 grade in Suceava, Vaslui si Bacau si 11 grade Iasi si Botosani.

Sursa: rtv.net
     
Tag-uri: meteo, prognoza, vreme
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii