ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
16-08-2016, ora 08:56

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vremea va fi in general instabila, temperaturi de pana la 34 de grade

Articol de Madalina Irimia
Meteorologii anunta vreme instabila pentru zilele urmatoare. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Peste weekend ploile vor destul de putine, mai ales pe la munte, dar la inceputul saptamanii viitoare ele revin in vest, in nord-vest si in centru precum si la munte.

Vremea va fi in general instabila in regiunile centrale, nordice si nord-estice, precum si in zona munte si in Subcarpatii Getici unde, mai ales dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Punctiform cantitatile de apa vor depasi 20...25 l/mp si vor fi conditii de grindina. In restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala pe spatii restranse, spre seara si in cursul noptii. Temperaturile maxime se vor situa intre 20 de grade in estul Transilvaniei si 34 de grade in sudul Olteniei.

MIERCURI, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate si local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului, indeosebi dupa-amiaza si noaptea, la inceput in zonele de munte si in regiunile nord-vestice si nordice, apoi si in cele sud-vestice, sudice, centrale si nord-estice. Vor fi conditii de grindina si izolat se vor inregistra cantitati de apa mai insemnate.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 22 grade in nord-vest si 33 de grade in sudul extrem.

JOI, vremea va fi in general instabila. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, averse si descarcari electrice, local la inceput indeosebi in zonele montane si submontane, apoi cu precadere in regiunile sudice. Punctiform se vor cumula cantitati de apa importante si vor fi posibile caderi de grindina. Vantul va sufla cu intensificari in timpul ploilor. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 24 grade in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei si 32 de grade in sudul tarii.

TENDINTA

Vineri in vest, in centru si in nord, precum si la munte, mai ales dupa-amiaza si seara, local vor fi averse, fulgere, tunete si rafale de vantului. Vor fi si cantitati de apa insemnate si conditii de grindina. In restul zonelor, doar pe arii restranse ploi slabe de scurta durata.

Peste weekend ploile vor destul de putine, mai ales pe la munte, dar la inceputul saptamanii viitoare ele revin in vest, in nord-vest si in centru precum si la munte. Si daca vineri maximele sunt intre 24 si 33 grade, in weekend temp cresc, vremea va fi calduroasa, local caniculara in regiunile sudice pentru ca luni canicula sa persiste in sud si vremea sa se racesca in celelalte regiuni.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii