A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: imagejpeg(): Unable to open '/var/www/ro.cronicadeiasi/public_html/images/tmp/captcha/1719681585.9624.jpg' for writing: No space left on device

Filename: plugins/captcha_pi.php

Line Number: 924

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza
ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
29-07-2016, ora 10:04

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta ca in acest sfarsit de saptamana vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza. Primele doua zile ale saptamanii viitoare vor aduce temperaturi si mai ridicate.

VINERI, in sudul si estul tarii vremea va fi calduroasa, local caniculara la amiaza, cu precadere in Campia Romana. In aceste regiuni se vor inregistra temperaturi maxime cuprinse intre 29 si 36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si izolat va depasi pragul critic de 80 de unitati al disconfortului termic.

In vestul, centrul si nordul tarii, precum si in zonele deluroase si montane, vremea va fi in general instabila si se va raci, temperaturile maxime se vor situa intre 24 de grade in Dealurile de Vest si Maramures, temporar innorarile vor fi accentuate si local se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Pe arii restranse vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor depasi 15...20 l/mp, mai ales la munte si in nord-vestul extrem. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 16 si 24 de grade, usor mai scazute in depresiunile intramontane, spre 14 grade in setul Transilvaniei.

In Bucuresti, vremea va fi calduroasa, caniculara dupa-amiaza, cand se va inregistra o temperatura maxima de 35...36 de grade, iar indicele temperatura-umezeala va atinge si va depasi usor pragul critic de 80 de unitati. Cerul va fi mai mult senin, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima va fi de 19...21 de grade.

SAMBATA, in sudul si estul tarii vremea va fi calduroasa, local caniculara la amiaza in Campia Romana, unde si disconfortul termic va fi mai accentuat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 26 de grade in Maramures si 36 de grade in Lunca Dunarii, Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate, mai ales dupa-amiaza si seara. Vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului la munte, in Moldova, Maramures si zona de munte, local in Transilvania si doar izolat in restul teritoriului. Punctiform vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa pot fi mai insemnate.

In Bucuresti, vremea se va mentine calduroasa, caniculara dupa-amiaza. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de 34...35 de grade, iar cea minima va fi de 20...21 de grade.

Ultima zi a acestei saptamani, dar si primele doua zile ale saptamanii viitoare vor aduce temperaturi si mai ridicate, atat ziua cat si noaptea ceea ce va duce la un stres termic asupra organismului mult mai ridicat decat pana acum, mai ales ca acest val de caldurp dureaza deja de aproape doua saptamani. Astfel, temperaturile maxime se vor incadra intre 28 si 38 de grade, cu cele mai ridicate valori in partea de sud a tarii, iar noptile vor fi tropicale in multe zone din tara. Totusi, vor fi si perioade de timp in care alte fenomene extreme se vor semnala peste unele zone din tara, respectiv aversele cu tunete fulgere, rafale de vant si caderi de grindina. Acestea vor fi prezente mai cu seama in vestul si nord-vestul teritoriului, precum si in zonele de munte.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (0)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii