ZODIAC LOCAL
Vremea in Iasi

Acum: 3 °C

Vremea in Iasi Astazi:  Max: 6 °C
 Min:  1 °C

Maine:  Max: 6 °C
 Min:  -2 °C

CURS VALUTAR
 

1 = LEI

 

STIRI NATIONALE & EXTERNE

SOCIAL
27-05-2016, ora 09:17

PROGNOZA METEO pentru URMATOARELE ZILE. Vremea se incalzeste, temperaturi de pana la 32 grade

Articol de Cristian Amariei
Meteorologii anunta ca vremea se va incalzi usor. Valorile termice vor continua sa creasca usor si se vor situa peste cele normale pentru ultima decada a lunii mai. Duminica, vremea va fi calda, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 24 de grade in Delta si in depresiuni si 32 de grade in Campia de Vest.

VINERI, vremea va continua sa se incalzeasca, dar va fi in general instabila in jumatatea de est a tarii si la munte unde, indeosebi dupa-amiaza si seara, vor fi innorari temporar accentuate, local averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Vor fi conditii de grindina si, pe arii restranse, se vor mai cumula cantitati de apa de peste 15 l/mp. in restul teritoriului, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene se vor semnala izolat. Temperaturile maxime vor fi de la 19...20 de grade pe litoral si in depresiuni, pana in jurul a 28 de grade in Campia de Vest.

SAMBATA , valorile termice vor continua sa creasca usor si se vor situa peste cele normale pentru ultima decada a lunii mai. In nordul, centrul, estul si in sud-estul teritoriului, precum si la munte, dupa-amiaza si seara, cerul va avea innorari temporar accentuate si pe arii relativ restranse vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In celelalte regiuni, cerul va fi variabil, iar astfel de fenomene vor fi posibile izolat. Temperaturile maxime se vor incadra intre 21 de grade pe litoral si 30 de grade in vest si sud-vest.

DUMINICA, vremea va fi calda, cu temperaturi maxime ce se vor incadra intre 24 de grade in delta si in depresiun si 32 de grade in Campia de Vest. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse averse si descarcari electrice - in a doua parte a zilei, in zonele de munte si izolat in restul teritoriului, iar noaptea in vest si sud-vest. Vantul va sufla slab si moderat.

LUNI, dupa ce saptamana viitoare debuteaza cu o zi de vara, chiar vara tropicala, adica temperaturi de la 24 pana la 32 de grade, de marti valorile termice vor marca o scadere usoara. Ploile, prezente la inceput in jumatatea de vest a tarii, la deal si la munte se vor extinde spre mijlocul saptamanii in majoritatea zonelor.

Sursa: rtv.net
     
Urmareste CronicadeIasi pe FACEBOOK!
 
Comentarii (1)  
Comentariul tau:
 

Toate campurile sunt obligatorii